5.7 C
De Bilt

Verlenging opvang Oekraïners in Roden

Het college van gemeente Noordenveld heeft besloten de opvang van Oekraïense vluchtelingen opnieuw te verlengen. Het gaat om de opvang in groepsverblijf de Hullen en in Fletcher Hotel Langewold in Roden. Reden is de aanhoudende oorlog in Oekraïne. 

Opnieuw verlenging opvang

Sinds 2022 verblijven in beide recreatie-accommodaties zo’n 150 vluchtelingen uit het oorlogsgebied Oekraïne. De opvang was eerder al verlengd tot 1 maart dit jaar. Vanwege de aanhoudende oorlog is besloten om de opvang in de Hullen te verlengen tot 1 april 2024. De groep die momenteel opgevangen wordt in het hotel, blijft daar in ieder geval tot 1 oktober. Ondertussen wordt voor deze groep gekeken naar een locatie waar meer dagbesteding mogelijk is. 

De opvangplekken in Noordenveld maken onderdeel uit van de landelijke afspraak om in elke provincie 1000 opvangplekken te bieden. In afstemming met de Veiligheidsregio Drenthe is in onze gemeente gekozen voor opvangplekken in de recreatiesector, omdat deze locaties de meest geschikte voorzieningen voorhanden hebben. Ook particulieren nemen een deel van de opvang voor hun rekening. In onze gemeente betreft dit 16 adressen waar ruim 50 Oekraïners worden opgevangen. Zij worden ondersteund door Stichting Vluchtelingenwerk. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio