8.8 C
De Bilt

Vitale vakantieparken in februari op de raadsagenda van gemeente Midden-Drenthe

Beilen – Het proces over de vitale vakantieparken in de gemeente Midden-Drenthe wordt op 23 februari in de raad besproken. Dat hebben de fractievoorzitters maandagavond met elkaar afgesproken. Dit is een reguliere openbare raadsvergadering.

Duidelijkheid

In de commissie Ruimte en Groen van 12 januari is gevraagd om een extra raadsvergadering in te lassen, om het proces van vitale vakantieparken opnieuw te bespreken. De agenda van de reguliere raadsvergadering van 23 februari biedt echter meer dan voldoende ruimte om dit onderwerp rechtstreeks te agenderen en te behandelen.

Opnieuw in debat met college

De bespreking gaat niet over welk park nu wel of niet een vitaal vakantiepark moet worden of zou moeten overgaan naar permanente bewoning, maar gaat over de te volgen procedure. De raad wil opnieuw hierover met het college in debat om helderheid te krijgen en om daarna een besluit te kunnen nemen over het verdere procesverloop van dit dossier. Gezien de onduidelijkheid die is ontstaan na de laatste commissievergadering hebben alle acht fracties het verzoek om een snelle behandeling gedaan. Eén van de te behandelende onderwerpen gaat over de concrete planning en over een beslissing per park via de reguliere weg van commissie en raad.

Project Vitale Vakantieparken

Met het project Vitale Vakantieparken willen de provincie, de Drentse gemeenten, het Recreatieschap Drenthe en ondernemersorganisatie Recron parken die er recreatief economisch minder goed voorstaan, helpen aantrekkelijk te worden. Parken waar niet meer gerecreëerd wordt, zouden gewone permanente bewoonbare buurtschappen kunnen worden. Dit is echter afhankelijk van de situatie en dit is precies wat de raad nu bespreken wil.

1 REACTIE

  1. Ga het dan hebben over vakantieparken die nog een uitbater hebben en ondersteuning nodig hebben om recreatief aantrekkelijk te zijn. De parken die een recreatieve bestemming hadden maar verkocht zijn door de uitbater aan particulieren zijn met een reden verkocht.

    De nieuwe eigenaren steken er geld in voor hun eigen genot. Er is een woning tekort en een recreatie overschot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio