3.2 C
De Bilt

Start vrijwilligerscampagne Aa en Hunze

Gieten – Woensdag 11 januari heeft wethouder Kiena ten Brink in Eexterveen het startschot gegeven aan de vrijwilligerscampagne Aa en Hunze. Het doel van deze campagne is om inwoners te interesseren en enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te gaan doen én om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen. De campagne loopt van 11 januari tot 13 maart.

Wethouder Kiena ten Brink: “Fijn dat er zo veel vrijwilligers mee willen werken aan deze campagne. De mooie verhalen die zij hebben geschreven laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor de vrijwilligers zelf én voor de dorpen en verenigingen. Wij hopen met deze campagne nog meer inwoners enthousiast te maken om iets in en voor hun omgeving te doen.”

Aanleiding vrijwilligerscampagne

De gemeente heeft het afgelopen jaar veel gesprekken gevoerd met een groot aantal vrijwilligersorganisaties. Tijdens deze gespreken gaven de organisaties regelmatig aan dat het voor hen een grote uitdaging is om nieuwe vrijwilligers te vinden en de bestaande vrijwilligers te behouden. Het is een uitdaging die door de coronaperiode versterkt is. Naar aanleiding van deze signalen heeft het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) in opdracht van de gemeente een nader onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat organisaties niet alleen moeite hebben met het vinden van bestuursleden. Ook voor projecten en hand en span diensten worden vrijwilligers gezocht. De signalen en de uitkomst van het onderzoek waren voor de gemeente de aanleiding om samen met het VIP een vrijwilligerscampagne op te zetten.

Wethouder Kiena ten Brink
Wethouder Kiena ten Brink – Foto: gemeente Aa en Hunze

Publiekscampagne

De komende week zijn in diverse dorpen zogenaamde sandwichborden te zien met daarop vrijwilligers uit dat dorp met daarbij een quote. Met deze quote geven ze aan wat vrijwilligerswerk voor hen betekent. In aanloop naar NL Doet zijn deze borden begin maart nogmaals te zien in de dorpen. De vrijwilligers die op de borden te zien zijn, zijn geïnterviewd door het VIP. Hun mooie en inspirerende interviews zijn terug te lezen op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl/vrijwilligersaaenhunze. De posters zijn van half januari tot half maart ook te zien in de centrale hal van het gemeentehuis in Gieten. In de periode tot 13 maart wordt wekelijks aandacht besteed aan de vrijwilligerscampagne in de Schakel.

Cursus vrijwilligers werven

Daarnaast organiseert het VIP het eerste kwartaal van dit jaar de training ‘Succesvol vrijwilligers werven’ voor vrijwilligersorganisaties uit de gemeente. Deze training van 3 avonden start op 18 januari a.s. in dorpshuis de Trefkoel in Gasselte. Aanmelden voor deze cursus is nog mogelijk en kan via vip@impulsaaenhunze.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio