4.2 C
De Bilt

Vrouwen van de Raad organiseren bijeenkomst voor Internationale Vrouwendag in samenwerking met IFA

Assen – Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In het kader van deze dag zijn de Vrouwen van de Raad namens alle politieke partijen aanwezig bij het Internationaal Filmfestival in De Nieuwe Kolk.

Eén wereld, duizend vrouwen

Het thema van de Internationale Vrouwendag is ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. En gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland maar vanuit verschillende culturen. Een positief onderwerp, waarbij wordt benadrukt dat alle vrouwen uniek en verschillend zijn, maar ook overeenkomsten hebben. De Vrouwen van de Raad in Assen vinden het belangrijk om de verbinding te zoeken binnen dit thema en hierover in gesprek te gaan. Daarom hebben zij een programma samengesteld in samenwerking met het  Internationaal Filmfestival. U bent van harte welkom om dit evenement bij te wonen.

Panelgesprek en Diner met Vrouwen van de Raad

Het programma in De Nieuwe Kolk gaat om 17:00 van start met een ontvangst met koffie/ thee en wat lekkers. Daarna heten de vrouwen van de raad iedereen welkom. Na dit welkomstwoord is om 17:45 uur een panelgesprek met de Assense onderneemster Tessa de Wilde en Zoë Nunumete die zich door haar Molukse achtergrond o.a. heeft bezig gehouden met het opzetten van de tentoonstelling Menyala over de Molukse geschiedenis. Na het panelgesprek is er een diner waar diverse gerechten uit verschillende culturen worden geserveerd.

IFA film Sansur

Het programma wordt afgesloten met het bekijken van de documentaire ‘Sansur’ waarin zes Iraanse vrouwen worden gevolgd die weigeren de censuur in hun land na te leven. Documentairemaker en regisseur van de documentaire, Mostava Heravi, is deze avond ook aanwezig. Met hem en met één van de vrouwelijke hoofdpersonen uit de documentaire, Soodeh Lashkari is er nadien gelegenheid om na te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio