7.5 C
De Bilt

Internationale Vrouwendag: vrouwen uit raad Assen in actie, voor meer vrouwen in de politiek

Op 8 maart is het Internationale vrouwendag. De vrouwelijke raadsleden van de gemeenteraad van Assen grijpen deze dag aan als aftrap om komende periode meer vrouwen te enthousiasmeren voor de politiek. Het thema van de Internationale vrouwendag van 2023 is ‘onbeperkt leefbaar’. Tijdens de avond wordt stilgestaan bij wat vrouwen kunnen doen om ieders leven weer onbeperkt leefbaar te maken. Actief worden in de politiek is een goede manier om bij te dragen aan deze onbeperkt leefbare omgeving.

Aftrap Internationale Vrouwendag op 8 maart

De vrouwen van de gemeenteraad organiseren op 8 maart een aftrap in de raadszaal. Vrouwen uit Assen worden hiervoor van harte uitgenodigd. Tijdens deze avond hopen de raadsleden meer vrouwen te enthousiasmeren voor de politiek. Er is een mooi programma voorbereid voor deze avond. Er zijn sprekers die komen vertellen waarom een evenredig aantal vrouwen in de politiek zo belangrijk is. Ook komen vier belangrijke thema’s aan bod:

  1. Veiligheid
  2. Ondernemen
  3. Armoede
  4. Inclusie

Structurele plannen

De vrouwelijke leden van de gemeenteraad vinden het erg belangrijk dat vrouwen van zich laten horen, niet alleen op 8 maart. Daarom zullen ze zich structureel blijven inzetten voor dit doel. Het komende jaar zal deze boodschap dan ook nog op verschillende manieren onder de aandacht gebracht worden door de raadsleden.

Uitnodiging Internationale vrouwendag 8 maart
Beeld: gemeente Assen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio