22.7 C
De Bilt

Wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen: breng uw stem uit.

Dalen – Het corona jaar 2020 is voorbij. Een jaar met veel ellende, maar ook een jaar met uitdagingen. De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen is druk bezig geweest om de thema’s van de vier uitgezette wandelroutes verder uit te diepen. Een ware uitdaging, maar naar eigen beleving: daar zijn we goed in geslaagd.

Even terug in de tijd. Op 30 november 2019 heeft toenmalig wethouder Jan Zwiers de routes feestelijk geopend. Vanaf dat moment was Dalen vier wandelroutes rijker. Vier routes van elk ongeveer 10 km en gezamenlijk ongeveer een marathon. Elke route heeft z’n eigen thema en bijbehorend logo. Alle routes beginnen en eindigen op het plein voor de kerk.

Maar we wilden meer. We hebben het idee opgevat om historische verhalen te laten horen langs de route door Dalen met thema cultuur en historie. Langs de route naar de Huttenheugte, met thema natuur, willen we graag informatie delen over de vogels die je daar tegenkomt en langs de route over ’t Grootveld ,met thema gezondheid en beweging, hebben we beweegtoestellen geplaatst. In januari pakken we de draad weer op en gaan we samen met mensen uit Wachtum kijken wat we kunnen doen voor de route die door Wachtum gaat en als thema landbouw en boerderijen heeft.

grutto
Grutto, Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen

De vraag was: hoe krijg je de historische verhalen, de informatie over vogels en de oefeningen die je kunt doen op en bij de beweegtoestellen bij de wandelaar? Het antwoord van de Wandelwerkgroep: via een website. Zet op borden langs de route een zogenaamde QR-code en wanneer deze gescand wordt met je mobiele telefoon kom je op de website, meteen op de plek waar die informatie staat.

We hebben veel steun gehad. Harm Dijkstra, bekend van RTV Drenthe en de helft van het duo Harm en Roelof, heeft de verhalen die zijn aangeleverd door Aold Daol’n, ingesproken en samen met de Vogelbescherming is een inventarisatie gemaakt van vogels die hier voorkomen en een selectie daarvan staat op de borden.

We zijn  nog met de laatste loodjes bezig, we verwachten eind februari ‘live’ te kunnen gaan.

Het project, het ontwikkelen van een website, is aangemeld bij Kern met Pit. Van deze organisatie kregen we adviezen. Omdat we het project tot een goed einde hebben gebracht ontvangen we op 23 januari het predicaat Kern met Pit en een cheque van € 1000,-.

Maar als wij het beste project van Drenthe hebben, dan wacht ons nog een extra geldsom van € 1500,- en doen we mee in de landelijke competitie. Een vakjury bepaalt voor 50% de winnaar, de andere 50% wordt bepaald door middel van stemmen. Wil je ons project steunen, stem dan in de periode van 4 tot 20 januari op de site van Kern met Pit, www.kernmetpit.nl, projecten 2020, op ons project: “App ontwikkelen ter ondersteuning van een wandelroute.” Hier staat nog ‘app’ omdat dat de eerste gedachte was. Het is uiteindelijk een website geworden omdat dat beter bij ons doel past.

Hoe het ook afloopt; de wandelroutes, website en alles daar omheen is er en er kan (binnenkort) gebruik van worden gemaakt. Veel plezier bij het wandelen en laat je verrassen door de extra informatie.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wim Vogelzang, mobiel  06 – 51 84 31 70.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio