15 C
De Bilt

Werkzaamheden waterberging Wilhelminastraat in volle gang

De herinrichting van het centrum van Roden is al enige tijd in volle gang. Onlangs is in het kader van de centrumontwikkeling Roelofs Infra en Milieu gestart met een bijzonder project in de Wilhelminastraat: de aanleg van een grote waterberging om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Hiervoor worden zogenaamde duikerelementen geplaatst van 3,50 meter breed, 1,75 meter hoog en 3 meter lang. Per stuk wegen ze 18,2 ton. Een dergelijk grote waterberging is uniek in een centrum van een stad of dorp en trekt dan ook veel bekijks.

Waterberging onderdeel centrumontwikkeling

De aanleg van de waterberging maakt onderdeel uit van de centrumontwikkeling Roden, waarin een goede bereikbaarheid en een aantrekkelijk, sfeervol centrum met meer groen centraal staan. Naar verwachting is de berging eind augustus van dit jaar klaar, waarna de verdere herinrichting van de Wilhelminastraat gereed is voor de Rodermarkt in september. In januari 2023 wordt begonnen met de herinrichting van de Heerestraat Zuid en Midden, waar ook nog eens dergelijke grote betonelementen worden aangebracht om water te kunnen bergen. Volgens planning is de Heerestraat heringericht voor de start van de Rodermarkt in 2023.

Wethouder Meijer verricht ‘starthandeling’

Op maandag 30 mei om 9.30 uur helpt wethouder Robert Meijer met het leggen van de laatste elementen in de eerste aanlegfase van de waterberging aan de Wilhelminastraat. Hij zal daarbij ook spreken over de centrumontwikkeling in Roden. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio