17.2 C
De Bilt

Weer betaald parkeren bij het Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek na de Pasen

Na het lange Paasweekend start het betaalseizoen weer op de parkeerplaats bij zwemplassen Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek te Gasselte. De inkomsten worden gebruikt voor het dagelijks beheer van het recreatieterrein: er wordt afval geruimd, een extra afvalcontainer geplaatst, seizoensgebonden toiletten geplaatst en op drukke dagen EHBO-medewerkers en verkeersregelaars ingehuurd.

Recreanten betalen tussen april en oktober 2 euro per uur tot maximaal 6 euro per dag voor het parkeren. Bezoekers rekenen per minuut af. Een parkeerkaart kunnen bezoekers vooraf reserveren via www.hetgasselterveld.nl. Betalen kan via de website met iDeal of ter plekke bij de betaalautomaat met een bankpas. Contant betalen is niet mogelijk.

Bezoekers hebben van 6.00 uur tot 22.00 uur toegang tot het parkeerterrein. Uitrijden kan altijd, maar het gebied rond het Gasselterveld is na zonsondergang niet meer toegankelijk. Er wordt met camera’s toezicht gehouden. Er zal dit jaar geen pop-up kiosk staan bij de zwemplas. In het laagseizoen, van oktober tot april, is het parkeren gratis.

Uitbreiding parkeerterrein Gasselterveld voor drukke dagen

Het parkeerterrein bij het Gasselterveld biedt ruimte aan ongeveer 1.000 auto’s. Tot de zomer van 2023 werden bezoekers van de zwemplassen op extreem drukke dagen naar een tweede parkeerterrein elders geleid (P3). In het voorseizoen van 2024 wordt het hoofdparkeerterrein uitgebreid met 200 parkeerplaatsen, om te gebruiken op extreem drukke dagen. Het gebruik van P3 wordt daarmee losgelaten.

Op drukke dagen begeleiden verkeersregelaars de drukke verkeersstroom en zorgen ervoor dat er zo efficiënt mogelijk wordt geparkeerd. Door de parkeervoorziening naar één plek te brengen, hebben verkeersregelaars meer overzicht op drukke dagen. Dit draagt bij aan de openbare orde en veiligheid. Omwonenden wordt verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen in plaats van met de auto. In de bermen langs de toegangswegen geldt een parkeerverbod. Hierbij is een wegsleepregeling van kracht.

Als alle beschikbare parkeerplaatsen vol zijn dan sluit de gemeente de toegangswegen af. Zo blijven deze toegankelijk voor de hulpdiensten. Bezoekers kunnen op www.hetgasselterveld.nl zien of er nog parkeerplaatsen gereserveerd kunnen worden. Is het vol? Dan is een alternatieve zwemplek te vinden op www.zwemwater.nl.

Wees lief voor medemens en natuur

De zwemplassen Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek zijn enorme trekpleisters. Een prachtige locatie in Nationaal Park Drentsche Aa. Staatsbosbeheer vraagt bezoekers met respect om te gaan met deze mooie plek. Ruim je afval op, blijf met (aangelijnde) honden en paarden in het bos en niet op het strand. En wees vooral lief voor elkaar; geef je medemens de ruimte. Zo zorgen we met elkaar voor het prettig verblijf in het gebied, nu en in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio