20 C
De Bilt

Wethouder Martin Rasker deelt picknickkleedjes uit voor een schone Baggelhuizerplas

Vandaag deelde wethouder Martin Rasker picknickkleedjes uit bij de Baggelhuizerplas. Hiermee wil de gemeente Assen het voor bezoekers makkelijker en leuker maken om hun afval weg te gooien. Het picknickkleedje is namelijk ook te gebruiken als vuilniszak! Een picknickkleedje is in de schoolvakantie, van 16 juli t/m 28 augustus, bij mooi weer gratis op te halen bij de snackkraam van Stichting Phusis. Of pak er één van de houders rondom het recreatiestrand van de Baggelhuizerplas. Hier hangen bij temperaturen boven de 20 graden ook picknickkleedjes aan.

Zo werkt het picknickkleedje

Een picknickkleedje is makkelijk en leuk om te gebruiken! Je legt je voedsel erop en na gebruik vouw je het kleedje, met al je afval erin, op tot vuilniszak. Dit doe je door de punten naar elkaar toe te vouwen en door het gat in de laatste hoek te trekken. Het afvalzakje kan je in de afvalcontainer of vuilnisbak gooien. Kom jij deze zomervakantie op bezoek bij de Baggelhuizerplas? Maak dan alleen gebruik van een picknickkleedje als je eten en drinken mee hebt. Zo zorgen we voor zo min mogelijk verspilling.

Waarom volgens wethouder Martin Rasker dit project belangrijk is

“In de zomerperiode is de Baggelhuizerplas een populaire plek. Met warm weer komen er veel bezoekers om te zwemmen of te picknicken. Zij nemen eten en drinken mee of halen het bij de snackkraam. Vaak blijven voedselverpakkingen buiten liggen, op het strand of in het gras. Dit wil de gemeente Assen voorkomen, want een schone omgeving is mooi en fris, bespaart geld en beschermt mens, dier en natuur.”

Zo help jij ook mee

Help jij ook mee zwerfafval te voorkomen? Gemakkelijke en direct toepasbare tips vind je op www.duurzaamheidscentrumassen.nl/zelf-doen, of kom voor meer inspiratie langs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio