20 C
De Bilt

Witterstraat weer open voor verkeer

Assen – De Witterstraat in Assen, tussen Vaart Z.Z. en de Rode Heklaan, is vandaag weer opengesteld voor het verkeer. De straat is een belangrijke fietsroute voor aanwonenden en fietsers tussen de wijken Westerpark, Baggelhuizen, Lariks, Noorderpark en Centrum.

Witterstraat stuk veiliger en comfortabeler

De straat is de afgelopen vier weken veiliger en comfortabeler gemaakt voor fietsers. De stroken waar de fietsers op rijden zijn verbreed. De vlakke gebakken straatstenen maken de route comfortabeler en de rijstrook smaller. De rijloper voor het autoverkeer heeft ook vlakke straatstenen gekregen. Daardoor zal het wegverkeerslawaai op de Witterstraat afnemen. Twee verkeersdrempels gaan de snelheid van het autoverkeer ook verminderen.

Drukke route

Projectleider Heiko ter Horst is blij de weg weer vrij te kunnen geven: “Het is een vrij drukke route. Per dag fietsen er gemiddeld 1.000 mensen door deze straat. En rijden er nog eens 900 auto’s doorheen. De Witterstraat is nu veiliger, minder gehorig en straks ook groener.” Door extra bomen te planten gaat gemeente Assen de woonstraat gezonder en aantrekkelijker maken voor mens en dier.

Assen op weg

Onder de naam ´Assen op weg´ werkt de gemeente voor en met inwoners samen aan tal van activiteiten, die bereikbaarheid en vervoer binnen onze regio schoner, gezonder, veiliger en socialer maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio