2.1 C
De Bilt

Woningen Oudgenoegstraat worden om veiligheidsredenen eerder gesloopt

Door de droogte in de afgelopen zomerperiode zijn de woningen aan de Oudgenoegstraat 54, 56, 66 en 68 in Roden verder verzakt. Om de veiligheid te waarborgen, wil de gemeente de woningen eerder afbreken dan aanvankelijk de bedoeling was. 

Onafhankelijk constructeur concludeert onveilige situatie

De gemeente heeft de situatie laten beoordelen door een onafhankelijk constructeur. Deze constructeur stelde nieuwe schades vast en concludeert dat de situatie voor de laatste bewoners van een van de woningen onveilig is. Wethouder Jos Darwinkel vertelt over de situatie: “We vinden dit heel erg vervelend voor de bewoners. Met het oog op hun veiligheid konden we niet anders dan hen te vragen de woning te verlaten. Dit is dan ook gebeurd. Als gemeente hebben we de bewoners zo goed mogelijk ondersteund om ergens anders onderdak te vinden.”

Woningen sneller afbreken

Vanwege de extra schade worden de huizen eerder gesloopt. De gemeente treft in afstemming met een gespecialiseerd sloopbedrijf momenteel voorbereidingen om zo snel mogelijk, maar in ieder in oktober, over te gaan tot sloop. Nadat de woningen gesloopt zijn, zullen op dezelfde plek vier nieuwe huizen teruggebouwd worden. Hiervoor loopt een selectieprocedure om een aannemer te contracteren.

Tijdens een bijeenkomst op 12 september hebben wethouders Jos Darwinkel en Robert Meijer de omwonenden bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen. De omwonenden worden de komende tijd verder geïnformeerd over de ontwikkelingen in het sloop- en herbouwproces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio