13.1 C
De Bilt

Woonzorgcentrum ArendState geeft medewerkers voor de kerst verlof om op adem te komen

De druk op de zorg is hoog. Ook bij ArendState in Assen ervaren we deze druk al maanden. Daarom is er een uniek plan gemaakt om medewerkers drie dagen verlof te geven, terwijl de zorg op volle toeren door blijft gaan.  4e jaars studenten van het Hoornbeeck College in Kampen nemen de zorg over. Uiteraard onder supervisie van Accolade. “Er ligt een enorm hectische tijd achter ons. Na een corona uitbraak met veel besmette collega’s en cliënten en de boostervaccinatie zijn medewerkers moe, de rek is er echt uit.

Voor cliënten zorgen, maar ook medewerkers

Als Accolade willen wij er zijn, voor onze cliënten en voor onze medewerkers. Juist nu, met het zicht op de Omikron variant hebben ze rust nodig. Werkelijke rust kunnen we alleen geven als iedereen vrij is, anders zien we dat collega’s elkaars diensten overnemen. De inzet van studenten is goed voor de medewerkers, maar ook een geweldige leerervaring voor studenten. We creëren dus een unieke win-win situatie en daar ben ik trots op”, aldus John Post regiomanager Accolade Zorg.

Studenten verpleegkunde nemen 3 dagen lang de zorg in ArendState over

In de week voor kerst, 21, 22 en 23 december, wordt de zorg voor onze bewoners binnen het woonzorgcentrum Arendstate grotendeels overgenomen door studenten van het Hoornbeeck College uit Kampen. Deze studenten zitten in hun vierde en tevens laatste jaar van de opleiding tot verpleegkundige. De zorg aan onze bewoners wordt overgenomen van dinsdag 21 december om 13:00 uur tot donderdag 23 december om 14:30 uur. Accolade geeft supervisie en ondersteuning aan de studenten door de inzet van  (kwaliteits)verpleegkundigen. 
“We zorgen drie dagen liefdevol, zodat de zorg even wat minder te zorgen hoeft en heeft” aldus studenten van Hoornbeek College.

Scholen dragen hun steentje bij

Scholen zien en ervaren ook de druk in de zorg. Ze willen juist in deze tijd ook hun steentje bijdragen. Menso Alting College Groningen heeft in de afgelopen weken extra geholpen door de studenten bijna dagelijks te laten ondersteunen in de zorg. We zijn blij dat we op deze manier met beide scholen kunnen samenwerken en dat we als het echt nodig is op elkaar kunnen rekenen. Ook de cliënten van ArendState zijn enthousiast over het plan. “Uitrustverlof dankzij studenten, we vinden het een prachtige oplossing die goed aansluit bij ArendState”, aldus Douwe Boersma, namens de cliëntenraad.

Structuur en regelmaat belangrijk

Naast het woonzorgcentrum heeft ArendState ook een verpleeghuis en thuiszorg. Hier is structuur, herkenning en regelmaat erg belangrijk. Voor deze twee onderdelen kunnen we daarom niet het hele team verlof geven, maar ondersteunen we de medewerkers met extra studenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio