22.4 C
De Bilt

Zes gemeenten investeren in juiste klik met app

Drenthe – De Arbeidsmarktregio Drenthe heeft een app ontwikkeld om meer mensen in deze regio aan het werk te krijgen. Vanaf deze week werkt de gemeente Coevorden met de nieuwe app ‘Klik’. Bij de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe en Menso (gemeente Emmen) zijn ze er al eerder mee begonnen.

Ondersteunen werkzoekenden in bijstand

De app is gemaakt om werkzoekenden met een bijstandsuitkering te ondersteunen. Werkgevers in de regio hebben voordeel bij de app omdat zij beter inzicht krijgen in werkzoekenden in de regio. De app is door de werkzoekenden te downloaden voor Android en Apple smartphones.

Eenvoudiger en sneller baan vinden

Mensen met een bijstandsuitkering die eenvoudiger en sneller een baan vinden. Dat hebben de zes gemeenten die samenwerken binnen de Arbeidsmarkt Regio Drenthe met de nieuwe app voor ogen. Belangrijk voordeel van de app is dat de gebruiker zelf meer regie heeft in het vinden van een leuke baan.

Eén Klik

Door de app hebben werkzoekenden alle vacatures in zicht en kunnen ze een eigen vraaggericht profiel aanmaken. Ze vullen het profiel door het beantwoorden van vragen over bepaalde competenties, vaardigheden en interesses. Zo maken ze hun eigen omgeving, waarin hun persoonlijke profiel wordt weergegeven. Het systeem zoekt een match tussen de vragen en antwoorden en laat uiteindelijk zien welke vacature ‘klikt’ bij iemands profiel. De werkzoekende heeft ook inzage in de overige vacatures. Met één klik geven ze hun interesse in een vacature door. Zijn/haar klantmanager (contactpersoon van de werkzoekende binnen de gemeente) krijgt vervolgens een mail, waarna een klant op de vacature voorgesteld kan worden. De app is alleen met een inlog beschikbaar voor werkzoekenden die bij de gemeenten staan geregistreerd.

Werkgevers

Voor de werkgevers heeft de app een groot voordeel. Zij krijgen beter inzicht in de werkzoekenden in de regio. Als een werkgever bijvoorbeeld voor een baan een koksopleiding vraagt, maar niemand blijkt daarover te beschikken, kan de klantmanager met deze werkgever daarover in gesprek. Zij bespreken of de eisen kunnen worden verlaagd of dat er hiervoor een gezamenlijk opleidingstraject gemaakt kan worden. De werkgevers kunnen dan de vacature aanpassen naar het aanbod en maken zo de kans op een match groter. Daarnaast kunnen klantmanagers gerichtere gesprekken voeren met werkzoekenden en zo de match tussen vraag en aanbod gelijktrekken. De app geeft de ruimte om vacatures binnen de eigen gemeente/organisatie uit te zetten, maar kan met een klik ook met de gehele arbeidsmarktregio of gedeelte daarvan worden gedeeld.

Arbeidsmarktregio Drenthe

De Arbeidsmarktregio Drenthe bestaat uit de gemeenten Midden-Drenthe, Coevorden, Hoogeveen, Borger-Odoorn, Emmen en De Wolden en UWV. Samen met de SW-bedrijven Alescon en de EMCO-groep leveren zij een bijdrage aan het oplossen van lokale arbeidsmarktvraagstukken. Vanuit Werkgeversservicepunt Drenthe geven ze samen vorm aan de werkgeversdienstverlening, onder andere door de ontwikkeling van deze dienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio