15 C
De Bilt

10e editie Duurzaam Oosterhout Week 2024 met als centraal thema ‘Duurzaam Thuis’

De Duurzaam Oosterhout Week wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd! Tijdens deze jaarlijks terugkerende week staat de gemeente Oosterhout in het teken van duurzaamheid. Dit jaar is ‘Duurzaam Thuis, een plek om te zijn’ het thema. Van 5 tot 12 oktober 2024 is heel Oosterhout en daarbuiten van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten tijdens deze week.

De activiteiten zijn gericht op het verduurzamen van de eigen woning en tuin. De inhoud van het programma wordt nog niet verklapt. Wel is het mogelijk vanaf vandaag mee te doen aan de Duurzaam Thuis ideeën wedstrijd via DoeMee. Daarmee maken inwoners kans op budget om zelf een activiteit te organiseren tijdens de Duurzaam Oosterhout Week 2024.

Tiende editie Duurzaam Oosterhout

De Duurzaam Oosterhout Week is in tien jaar uitgegroeid van een energiemarkt tot een volledig weekprogramma met verschillende activiteiten voor inwoners en ondernemers. Samen met verschillende organisaties, vrijwilligers en bedrijven organiseert de gemeente Oosterhout deze jaarlijks terugkerende week. Oosterhout streeft naar een duurzame toekomst. Tijdens deze week is het mogelijk de verbinding met elkaar op te zoeken en elkaar te inspireren. Oosterhout, meer voor elkaar!

Duurzaam Thuis ideeën wedstrijd

De Duurzaam Oosterhout Week creëren we samen. Alle inwoners van Oosterhout worden uitgedaagd om hun meest innovatieve, creatieve en inspirerende idee, om bij te dragen aan een Duurzaam Thuis in en rondom het huis, te delen via DoeMee. Of het nu gaat om een workshop over tuinieren, lezingen over energiebesparing of andere originele ideeën.

Hoe doe je mee aan de Duurzaam Thuis ideeën wedstrijd?

Vanaf 1 mei tot en met 30 mei 2024 kunnen alle Oosterhouters ideeën indienen via DoeMee. Inwoners kunnen stemmen en reageren op de verschillende ideeën. De jury, bestaande uit deskundigen op het gebied van duurzaamheid en vertegenwoordigers van de gemeenschap, zullen vijf ideeën met de meeste stemmen beoordelen en de winnaar bepalen.

Het winnende idee ontvangt een budget van 3.000 euro om tijdens de Duurzaam Oosterhout Week 2024 een activiteit te organiseren. Inwoners van Oosterhout worden opgeroepen mee te doen en deel te nemen aan de Duurzaam Thuis ideeën challenge. Samen krijgen we het meer voor elkaar en bouwen we aan een duurzame toekomst.
Houd duurzaamoosterhout.nl/duurzaam-oosterhout-week-2024 in de gaten voor het volledige programma en meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio