9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

88 nieuwe woningen voor Wagenberg

Wagenberg – Aan de oostzijde van Wagenberg komt een nieuwe woonbuurt. Het plan Verlengde Elsakker bestaat uit 88 woningen, waarbij aan iedere woningzoekende gedacht is. Er komen 32 appartementen (16 betaalbare koop en 16 sociale huur), 25 twee-onder-één-kapwoningen (dure koop), 20 rijwoningen (betaalbare koop), 10 rug-aan-rugwoningen (goedkope koop) en 1 vrijstaande woning. Het ontwerp bestemmingsplan is nu vastgesteld en ligt vanaf 24 december ter inzage. De verwachting is dat er in 2023 gebouwd gaat worden door Ontwikkelcombinatie Verlengde Elsakker (KlokGroep Wonen B.V., Focus Brabander B.V. en Dura Vermeer Bouw Zuid B.V.).

Mooie en duurzame woonwijk met 88 woningen

Wethouder Jan-Willem Stoop: “Het proces om tot dit plan te komen heeft een te lange doorlooptijd gekend. Het is echter wel positief dat dit heeft geleid tot een mooie en duurzame woonwijk van 88 woningen, waarin voor iedere woningzoekende wel een passende woning zit. Van jong tot oud, van goedkoop tot duur. Met de aansluiting op de Voshil wordt een goede maatregel getroffen om de verkeersdruk in de Kerkstraat en Dorpsstraat/Brouwerijstraat te beperken. Hiervoor zal ook het busstation aangepast en omgevormd worden tot een HUB. Het was een ingewikkelde puzzel, maar ik ben blij dat we hem gelegd hebben.”

Namens de ontwikkelcombinatie vult Ad van den Berg aan: “Wij zijn blij dat onze gezamenlijke inspanning met de gemeente Drimmelen en de buurt in Wagenberg heeft geleid tot een mooi plan met voor ieder wat wils. Met de senior en de starter om de hoek, maar ook alleenstaanden en gezinnen in één compact woongebied. Maatschappelijk mooi van opzet en in een landelijke omgeving waar ik zelf ook graag zou willen wonen. Een dorp in een dorp zogezegd.”

Passend in de omgeving en met aandacht voor de bereikbaarheid

De opzet van de nieuwe woonwijk sluit aan op de omgeving. De woningen komen rondom een centraal middengebied. In dat middengebied staan twee appartementengebouwen in het groen. Ook is daar ruimte voor waterberging en een speelvoorziening in opgenomen. De wijk is via twee wegen bereikbaar: via de Elsakker én de Wagenstraat.

Ruimtelijke procedure

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan. Dat is op 24 december 2021 voor iedereen ter inzage gelegd. Zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad. De verwachting is dat de bouw in 2023 kan starten.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Ontwikkelcombinatie Verlengde Elsakker:

www.verlengde-elsakker.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio