9 C
De Bilt

Sprundel:Aangehouden na vernielingen

Sprundel – Woensdagavond rond 20.00 uur kregen surveillerende agenten een melding dat er gevochten zou worden bij een woning aan de Benedictastraat in Sprundel. Ook zou een man de ruiten van de woning eruit aan het slaan zijn. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan.

Aangekomen op het betreffende adres zagen de agenten dat een man de ruit van de voordeur van de woning aan het inslaan was. Zij riepen de man aan en sommeerden hem te stoppen met zijn actie en op zijn knieën te gaan zitten omdat hij was aangehouden. Met enige overredingskracht lukte dat, maar pas nadat de agenten hadden gewaarschuwd pepperspray te gaan gebruiken als de man niet zou meewerken.

Verdachte aangehouden en naar ziekenhuis

De verdachte, een 22-jarige man uit Sint Willebrord, was zichtbaar gewond. Hij is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is een bloedproef van hem afgenomen, omdat hij kenmerken vertoonde dat hij onder invloed van verdovende middelen was. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De man is nog niet in vrijheid gesteld.

De bewoner van de woning aan de Benedictastraat in Sprundel heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde zelf dat hij de verdachte ook klappen had gegeven, omdat deze zijn woning was binnengekomen en niet naar buiten wilde gaan. Ook zou de bewoner door de verdachte bedreigd zijn met, vermoedelijk, een mes. Binnen in de woning zou de verdachte ook nog een ruit hebben vernield.

Eerdere aanrijding in Sprundel

De politie doet onderzoek en heeft een aangifte opgenomen van de bewoner. De aanleiding voor het gebeuren was mogelijk een aanrijding met een geparkeerd voertuig dat voor de woning stond. De verdachte zou het niet eens zijn geweest met de afwikkeling van de schade. Mogelijk had hij de aanrijding veroorzaakt, maar ook dat is onderwerp van onderzoek door de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio