13.8 C
De Bilt

Aanslag voor legen van afvalcontainers 2021 komt deze week

Drimmelen – De gemeente Drimmelen verstuurt in de komende dagen de belastingaanslag voor het legen van de afvalcontainers over het jaar 2021. Ook mensen die met hun afvalpas afval aanbieden ontvangen een aanslag. Door administratieve fouten is die aanslag over 2021 slechts voor een beperkt deel van de ledigingen verstuurd met de WOZ-aanslag 2022. Nu gebeurt dit alsnog voor de overige ledigingen. In de meeste gevallen betreft het een bedrag van minder dan 40 euro, in sommige gevallen gaat het om een bedrag van meer dan 100 euro.

Legen containers

Eind februari ontvangen alle inwoners hun WOZ-aanslag 2023 met de aanslag voor het legen van de afvalcontainer van 2022 en het gebruik van de afvalpas in dat jaar.

Vragen? Bel TOG Nederland

Wie vragen heeft over de aanslag kan bellen met TOG Nederland via telefoonnummer 0413-745111 of mailen naar drimmelen@tog.nl. Gespreid betalen is mogelijk voor wie dat op prijs stelt, ook kan men bezwaar maken. Op het aanslagbiljet staat hoe dat moet.

Rekening na afloop

Drimmelen hanteert het Diftar systeem dat inhoudt dat er geen vast tarief is voor de inzameling van GFT- en restafval. Je betaalt voor het legen van iedere lediging van de afvalcontainer. De container wordt gescand bij een lediging en inwoners krijgen de rekening voor het aantal geledigde containers na afloop van het kalenderjaar. Op de achterkant van de aanslag staan de data van de ledigingen. Deze aanslag komt normaal gesproken samen met de WOZ-aanslag, de (vaste) afvalstoffenheffing en de rioolheffing.

Lastig

“Vorig jaar is dit dus fout gegaan waardoor veel huishoudens nu een onverwachte rekening in de bus krijgen in deze dure tijden,” zegt wethouder Harry Bakker. “En dat vind ik heel vervelend. Het was natuurlijk overzichtelijker en handiger geweest als dit vorig jaar meteen met de andere gemeentelijke belastingen was verlopen. Wie graag een betalingsregeling wil, kan die afspreken via TOG Nederland.” TOG Nederland voert de heffings- en invorderingswerkzaamheden uit voor de gemeente Drimmelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio