8.6 C
De Bilt

Activiteiten speciaal voor kinderen en jongeren

Oosterhout – Oosterhout heeft een primeur: de Oosterhoutse Zomerkaravaan 2018. Tijdens de zomervakantie vinden er overal in de gemeente activiteiten plaats voor de jeugd. Of het nou Beach Soccer is, een hindernisbaan of een meet & greet met Dikkie Dik, er is voor alle leeftijden iets leuks te doen! De Zomerkaravaan is een initiatief van de gemeente Oosterhout, JONG en MOOVE coördineren de activiteiten.

Zes weken vakantie: eindelijk tijd voor leuke dingen! Daarom hebben JONG en MOOVE de handen ineengeslagen met verschillende Oosterhoutse verenigingen en organisaties. De aftrap van de Zomerkaravaan – door wethouder Willemsen – is op donderdag 28 juni om 15.30 uur, tijdens de sportinstuif in gymzaal Slotjes.

Van strandvoetbal tot speurtocht: de variatie is enorm

De uitdaging was om iets te organiseren voor een brede doelgroep. Niet alleen voor de allerkleinsten, maar ook voor tieners en jongeren. En dat is gelukt! Zo is er op 10 juli een Beach Instuif voor alle leeftijden. Kinderen gaan beach korfballen, volleyballen, tattoo’s maken, boogschieten of surfen. De dag erna is er een Beach Soccer toernooi speciaal voor tien jaar en ouder. De kleintjes komen weer aan hun trekken tijdens het voorleesfeest met de enige echte Dikkie Dik. De zomerkaravaan wordt afgesloten met gratis discozwemmen bij de Warande.

Nienke Heerius van MOOVE, een van de bedenkers van de Zomerkaravaan: “MOOVE en JONG wilden de jeugd een zomerprogramma bieden, toegankelijk en laagdrempelig. Daarvoor hebben we contact gezocht met verschillende organisaties en verenigingen in Oosterhout. Zij reageerden allemaal enthousiast en velen hebben inmiddels hun medewerking toegezegd!” Ook wijkbewoners aan de Sterrenlaan nemen deel aan de Karavaan. Cynthia Martens van Werkgroep de Ster: “We willen dat alle kinderen in Oosterhout – ook de thuisblijvers en degenen die zich geen lange vakantie kunnen veroorloven – tijdens de zomervakantie de mogelijkheid geven lekker te sporten en te spelen. Elke woensdag organiseren we daarom op het grasveld aan de Sterrenlaan leuke, sportieve activiteiten: van BMX-en, waterspellen tot bootcamp.”

Meer dan 15 organisaties betrokken

Organisaties die aan de Karavaan meedoen zijn bijvoorbeeld Gibbon Sport (Archery Tag), H19 (met het Ontdek-atelier) en ATV Scorpio. Iedereen ziet het belang in van de samenwerking tijdens de zomerperiode. Bibi Schuurs van JONG: “Door samen te werken en samen op te trekken, geef je meer bekendheid aan alle verschillende activiteiten in Oosterhout. Ouders hoeven niet meer alle lokale krantjes af te zoeken naar leuke activiteiten voor hun kids in en rondom Oosterhout. Houd gewoon de Zomerkaravaan-agenda in de gaten. Ontzettend handig! Bovendien ontstaan er nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden. Interessant voor de organisaties zelf, maar ook voor het Oosterhoutse publiek.” Het is nog mogelijk om mee te doen als organisatie. Kijk op onderstaande website voor de contactpersonen.
Meer lezen? www.oosterhout.nl/zomerkaravaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio