1.7 C
De Bilt

Al 44 geïnteresseerden aandeel zonne-energie op brandweerkazerne

Oosterhout – Inwoners en ondernemers van bijna het hele postcodegebied van Oosterhout kunnen meedoen aan een aantrekkelijke actie van energiecoöperatie Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en de gemeente Oosterhout. De gemeente stelt het dak van de brandweerkazerne beschikbaar voor zonnepanelen en ONE peilt de interesse bij inwoners voor deelname. Al 44 mensen hebben zich nu aangemeld voor meer informatie. Bij 100 geïnteresseerden voor eind maart kan het project doorgaan.

Voor huiseigenaren en huurders

Eigenaren en huurders die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen kunnen via de postcoderoos aanpak toch meedoen aan de energietransitie, vermindering van CO2 uitstoot én geld besparen op hun energierekening.

Goed voor het milieu en uw portemonnee

Voor ongeveer 300 euro kopen inwoners of ondernemers een aandeel van het zonnedak op de kazerne. Zij kunnen daarmee 15 jaar lang de opbrengst in Kilowattuur van dat aandeel verrekenen met de dan geldende energiebelasting die zij betalen. Daarmee halen zij een rendement van ongeveer 6,5 procent. Het is ook mogelijk meerdere aandelen te kopen van het zonnedak.

Duurzame toekomst Oosterhout dankzij brandweerkazerne

Wij stellen graag ons brandweerkazerne dak beschikbaar, zegt wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen. “Dit project draagt bij aan de klimaatdoelstellingen die we als land en gemeente willen halen. 49 procent vermindering van CO2 uitstoot in 2030 en 95 procent reductie in 2050. Zo bouwen we samen aan een leefbaar en duurzaam Oosterhout voor de toekomst. Onze vaste partner hierbij is de energiecoöperatie Oosterhout Nieuwe Energie.”

Krachten bundelen

Voorzitter Bart van Nies van ONE sluit hierbij aan. “Door onze krachten te bundelen met de gemeente kunnen ook inwoners meeprofiteren en geld besparen op hun energierekening. Zelfs als ze geen dak hebben dat geschikt is voor zonnepanelen. Vandaar dat we nu gestart zijn om de interesse voor dit project te peilen. 44 aanmeldingen tot nu toe is een mooi resultaat, we hebben ongeveer 100 geïnteresseerden nodig voor eind maart. Dan kan het project doorgaan.”

Interesse?

Oosterhoutse inwoners of ondernemers kunnen via duurzaamoosterhout.nl vrijblijvend doorgeven of zij interesse hebben in het zonnepanelenproject. De aanmelders zitten nog nergens aan vast. ONE organiseert bij voldoende interesse een informatieavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio