15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Gemeente Alphen-Chaam wil 20 nieuwe woningen in Galder

Samen met een CPO-groep en corporatie Laurentius wil de gemeente Alphen-Chaam de bouw van twintig nieuwe woningen in Galder mogelijk maken. Op 7 juni 2023 presenteren ze de eerste plannen aan omwonenden. Reacties van omwonenden gebruiken zij om de plannen verder uit te werken.

Twintig woningen voor verschillende doelgroepen

De gemeenteraad besloot vorig jaar om de grond ten zuiden van woongebied Bollemeer aan te kopen. Zij zien hier mogelijkheden om een nieuw woongebied te realiseren. Over de behoefte en het type woningen is de gemeente met verschillende stakeholders in gesprek, zoals bijvoorbeeld de Dorpsraad Galder-Strijbeek, Laurentius en een CPO-groep. In de eerste plannen komen op de locatie twintig woningen. De geplande woningen zijn bedoeld voor starters, senioren en gezinnen.

Betrekken van inwoners

Nu de eerste plannen zijn uitgewerkt, wil de gemeente graag inwoners betrekken. Alle inwoners van het dorp zijn van harte welkom bij een omgevingsdialoog in de Leeuwerik op 7 juni, van 20.00 tot 22.00 uur.

Op de avond presenteert de gemeente, samen met de stakeholders, de eerste plannen. Ook legt de gemeente uit hoe inwoners kunnen reageren op de plannen. Ook de reacties van de inwoners op de avond zelf worden meegenomen in de verdere planvorming.

Om woningbouw op deze locatie mogelijk te maken moet een bestemmingsplanprocedure worden opgestart.Ook tijdens de bestemmingsplanprocedure zijn er nog verschillende mogelijkheden voor belanghebbenden om op het plan te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio