2.1 C
De Bilt

Ook Alphen-Chaam van start met zonnepanelen actie

Alphen-Chaam – Doordat steeds meer bedrijven de aanleg van zonnepanelen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Alphen-Chaam een zonnepanelenactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en duurzame energieopwekking stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs.

Regionaal Energieloket

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is Saman Groep gekozen als installateur die de installaties van de zonnepanelen zal uitvoeren.

Online informatiebijeenkomst donderdag 17 september

Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 17 september een informatiebijeenkomst georganiseerd. In verband met het Covid-19-virus zal deze online plaatsvinden. U kunt zich via uw computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg hoe u online kunt deelnemen is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl, na het invullen van uw postcode. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor de zonnepanelenactie en informatiebijeenkomst. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/alphen-chaam

Inwoners Alphen-Chaam kunnen nog deelnemen aan isolatieactie

Het is de laatste week dat inwoners van de gemeente Alphen-Chaam zich kunnen inschrijven voor de isolatieactie. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren. Inmiddels hebben 108 woningeigenaren zich ingeschreven voor de actie. Inschrijven voor de isolatieactie in gemeente Alphen-Chaam kan tot 3 augustus. Wees er dus snel bij als u mee wilt doen aan de isolatieactie. Inschrijven kan via https://regionaalenergieloket.nl/.

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Alphen-Chaam helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Alphen-Chaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio