Bewoners Tiny Beljaart bekend

Dongen – In Dongen komt een nieuwe woonlocatie voor tien Tiny Houses. Geïnteresseerden konden zich inschrijven met een onderbouwd woonidee. Op de bewonersoproep kwamen vele reacties binnen. En nu, na een selectieronde, zijn de nieuwe bewoners van de kleine vrijstaande woningen in het groen bekend.

Bewoners zeer gemotiveerd

De bewoners zijn gemotiveerd om te laten zien hoe wonen ook anders kan. Met een kleine belasting van het milieu en socialer, door bijvoorbeeld zorg te dragen voor elkaar en samen het terrein te onderhouden. Met aandacht voor de natuurlijke omgeving.

“Wij kunnen laten zien hoe het is om met minder te leven in de breedste zin van het woord. Minder spullen, minder verbruik, minder ruimte met een groter gevoel van vrijheid, zorg voor de natuur en samenleven.” Afgelopen week maakten de bewoners voor het eerst kennis met elkaar tijdens een informatiebijeenkomst.

Natuurlijke materialen en duurzame toepassingen

De bewoners bouwen de microwoningen van natuurlijke materialen zoals gecertificeerd hout en met een hoge isolatiewaarde om energie te besparen. Ze maken gebruik van duurzame toepassingen zoals zonnepanelen en een recirculatiedouche en delen spullen die iedereen nodig heeft, maar niet per se tegelijkertijd, zoals een wasmachine.

Tiny Beljaart

Tiny Beljaart is gelegen aan de Beljaartlaan, vlak naast de nieuwe wijk De Beljaart. Het is nu een grasvlakte aan de rand van het dorp. Hier komen de tien woningen losjes in het landschap te staan. De toekomstige bewoners van Tiny Beljaart hebben allemaal een band met Dongen. Familie en vrienden wonen in Dongen of ze werken er.De verwachting is dat medio 2022 een start gemaakt kan worden met de bouw en het plaatsen van de tiny houses.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img