13.6 C
De Bilt

Breda ontvangt 100ste bezoeker in Infopunt Energie

BredaBegin 2023 is de subsidie ‘Verduurzamen woningen Doornbos-Linie en Hoge Vucht’ gestart. Voor vragen zijn in januari infopunten geopend in deze wijken. De infopunten zijn op dinsdag- en donderdagmiddag open. Op donderdag 6 april kwam de 100ste bezoeker in het infopunt bij voetbalvereniging Advendo. Wethouder Arjen van Drunen overhandigde de bezoeker een duurzame attentie.

Arjen van Drunen, wethouder kansengelijkheid en wonen: “Het is belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn woning energiezuiniger te maken. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee en het klimaat, maar ook voor de waarde van je huis en de wijk. Het past in het programma Verbeter Breda om de kwaliteit van woningen in aandachtswijken te verbeteren en daarmee de tweedeling in de stad tegen te gaan. Mooi te zien dat dit nu echt concreet vorm krijgt en bewoners het infopunt weten te vinden zodat we ze op weg kunnen helpen bij het verduurzamen van hun huis.”

Wie komt er in aanmerking voor subsidieregeling?

Bewoners in Doornbos-Linie en Hoge Vucht in de postcodegebieden 4816, 4826 en 4827 komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Er is veel belangstelling voor en dagelijks komen er vragen via het infopunt, e-mail en telefoon. De meeste vragen gaan over het pre-energielabel van de woning. Dit is nodig om de subsidie aan te vragen. Een pre-energielabel is het label dat verwacht wordt na de werkzaamheden aan de woning. De woning moet na de werkzaamheden minimaal energielabel B hebben of minimaal 3 labelstappen verbeterd zijn.

Andere vragen gaan over de subsidieregeling, wat er precies onder valt. Tot nu toe zijn er 41 aanvragen binnengekomen, waarvan er 21 zijn goedgekeurd. De overige aanvragen zijn nog in behandeling. Het infopunt bij buurtcentrum Balieweide is dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur open en het infopunt bij voetbalvereniging Advendo op donderdag van 16.30-18.30 uur.

Volkshuisvestingsfonds

Deze subsidieregeling wordt betaald vanuit de landelijke Regeling Volkshuisvestingsfonds. Voor de komende tien jaar heeft de gemeente Breda 26,2 miljoen gekregen. Naast deze rijkssubsidie van 26,2 miljoen legt de gemeente verspreid over meerdere jaren 11,3 miljoen bij als cofinanciering. De doelstelling is om minimaal 1558 woningen in de wijken Hoge Vucht en Doornbos-Linie te verduurzamen vóór 2031.

Verduurzamen

De gemeente Breda wil in 2044 geen aardgas meer gebruiken. Daarvoor moeten alle huizen en andere gebouwen worden verduurzaamd. Iedereen in Breda kan aan de slag met zijn of haar huis. Op www.breda.nl/duurzaamwonen staat alle informatie over de manieren waarop dat kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio