2.4 C
De Bilt

Breda bakt op hoog niveau!

Breda – Van 19 t/m 31 december staat de hoogste oliebollenkraam van Brabant en omstreken in Breda. ‘Hoe hoger, hoe meer beleving en hoe meer beleving, hoe meer smaak’, zo redeneert de Beste Binnenstad van Nederland (2017-2020). Zowel de hoogte als de locatie zijn bijzonder: het terras op de 6e etage van het voormalige Belastingkantoor aan de Gasthuisvelden 11, sinds kort bekend als De Teruggave.

Bollen, Beats & Bubbels is de formule waarmee Bredanaars en bezoekers in de Teruggave worden verrast tijdens de laatste dagen van het jaar. Op hoog niveau genieten van de gezellige, winterse sfeer in een pop-up rooftopbar waar feestelijke en winterse drankjes gecombineerd worden met oliebollen én prachtige vergezichten. En behalve veel te zien, is er ook veel moois te horen. DJ School Breda verzorgt gedurende de hele periode dagelijks optredens. Jong talent en –wie weet- een enkele doorgebroken ster maken er ondanks de winterse temperaturen een hartverwarmend evenement van.

Verlengstuk van de binnenstad

“Een prachtig staaltje ‘Breda brengt het Samen’”, licht wethouder Economie, Boaz Adank, toe. “Als Beste Binnenstad willen wij Breda graag zo breed mogelijk onderscheiden en bij voorkeur doen we dat samen met zoveel mogelijk mensen in de stad. Onze hele binnenstad staat in het teken van Betoverend Breda en die sfeer trekken we door naar dit deel van diezelfde binnenstad.”

Jury AD-oliebollentest is uitgenodigd

De Teruggave is nog volop in ontwikkeling en nu al ontstaat er een hele creatieve en ondernemende sfeer. Met name op het gebied van horeca, beleving, gastvrijheid en toerisme. Voor deze vakgebieden leidt De Rooi Pannen professionals op en binnenkort heeft ook deze MBO-opleiding haar nieuwe huisvesting in de Teruggave. “Jammer dat het AD de jaarlijkse oliebollentest niet meer organiseert. Ik weet zeker dat we hoge ogen zouden gooien. Misschien moet ik die juryleden maar gewoon uitnodigen voor een oliebol op niveau,” aldus Adank.

Openingstijden Bollen, Beats & Bubbels:

– 19 t/m 31 december, dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur;
– op 24 en 31 december van 12.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio