Breda fietst 46 fietsen bij elkaar voor Breda

Breda – De actie ‘Breda fiets voor Breda’ die op 5 april van start ging, heeft 46 fietsen opgeleverd voor kinderen van wie de ouders/verzorgers wel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wethouder Marianne de Bie reikte vanmiddag de eerste 17 fietsen uit. De campagne loopt nog door tot maart 2022, dus er kunnen er nog meer bijkomen.

700 Bredanaars fietsen 140.000 gesponsorde kilometers

Sinds 5 april jl hebben ruim 700 Bredanaars meer dan 140.000 sponsorkilometer gefietst voor de actie ‘Breda fietst voor Breda.’ De kilometers werden bijgehouden in een app, waardoor elk fietstochtje naar werk of sportvereniging meetelde. Elke 5000 kilometer was goed voor een fiets. Het eindresultaat in 7 maanden: 46 fietsen die het Jeugdfonds Sport en Cultuur en de gemeente Breda gaat uitreiken aan kinderen die er een kunnen gebruiken.

Trots en tevreden

Op de wielerbaan van Wielervereniging Breda kon wethouder Marianne de Bie vanmiddag de eerste 17 kinderen gelukkig maken. De andere kinderen kunnen hun fiets rechtstreeks ophalen bij een van de deelnemende verkopers en reparateurs.

Fietsen doet zoveel goeds

De Bie voelde zich om meer dan één reden trots en tevreden met het bereikte resultaat: ‘Fietsen is een stukje nationaal erfgoed wat voor iedereen bereikbaar moet kunnen zijn. Het is belangrijk voor kinderen om op jonge leeftijd het verkeer te leren kennen en hierdoor ook verder dan hun eigen straat kunnen komen. Dat rijden op de fiets bijdraagt aan gezondheid en dat mensen die veel op de pedalen zitten ook gelukkiger zijn, is ook al vaker bewezen. Dus mooi dat we met dit project, samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, de Wielervereniging Breda en de reparateurs, een aantal kinderen aan een fiets kunnen helpen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img