8.6 C
De Bilt

Breda: Alle maatschappelijke organisaties van in één oogopslag

De gemeente lanceert, in samenwerking met Verbeter Breda, de Sociale Kaart. Op deze online kaart zijn de maatschappelijke organisaties van de gemeente zichtbaar. Wat de hulpvraag ook is, de Sociale Kaart laat zien waar professionals de juiste ondersteuning vinden op het gebied van armoede & geldzaken, gezondheid & zorg, onderwijs, opvoeden & opgroeien, sport & cultuur, veiligheid & geweld en vrijwilligerswerk. De Sociale Kaart is te vinden op www.verbeterbreda.nl/sociale-kaart.

Wethouder Marike de Nobel (sociale zaken): “Met de komst van de Sociale Kaart kunnen professionals inwonersvan de gemeente nog beter ondersteunen. Maatschappelijke organisaties vinden elkaar sneller en kunnen hierdoor inwoners de juiste ondersteuning bieden. Ook medewerkers van de gemeente gebruiken de Sociale Kaart en hebben hierdoor nog beter zicht op de dienstverlening die andere organisaties in de gemeenteaanbieden. Met de Sociale Kaart hebben we, naast Zorg voor Elkaar, nu ook een online toegangspoort tot de maatschappelijke organisaties in de stad.”

Makkelijker samenwerken

De wens voor een Sociale Kaart komt vanuit de maatschappelijke organisaties zelf. Dit werd duidelijk tijdens verschillende Verbeter Breda-sessies in de stad. De gemeente is vervolgens samen met een afvaardiging van maatschappelijke organisaties de Sociale Kaart gaan ontwikkelen. Het resultaat: één kaart waarop organisaties in contact kunnen komen met andere organisaties die zich met hetzelfde of juist andere thema’s bezighouden. Hierdoor kunnen organisaties makkelijker samenwerken en mensen met een hulpvraag nog beter helpen.

Ook medewerkers van de gemeente gebruiken de Sociale Kaart tijdens hun dagelijkse werk. Dankzij deze kaart kunnen zij inwoners met hulpvragen beter informeren over de dienstverlening van organisaties in de stad. De Sociale Kaart is ook onderdeel van Inst@Breda, een app voor medewerkers van de gemeente en inwoners met een bijstandsuitkering die werk zoeken. De app geeft inzicht in het aanbod van werken en leren in de gemeent. De doorontwikkeling van de Sociale Kaart van Inst@Breda naar een Sociale Kaart die élke maatschappelijke organisatie kan gebruiken, was een van de plannen van Verbeter Breda. De lancering is daarom een mooie mijlpaal.

Over Verbeter Breda

Het programma Verbeter Breda werkt aan gelijkere kansen voor alle inwoners, waar je ook opgroeit in de gemeente. In 2040, dus binnen één generatie, moet iedereen voldoende kansen kunnen pakken om zelf zijn leven waardevol in te richten. Daarbij staan wonen, school en inkomen centraal. Inwoners, scholen, bedrijven, politie, woningcorporaties, zorg- en welzijnorganisaties, de gemeente en het Rijk werken samen aan een blijvend betere gemeente. Alles over het programma is te lezen op www.VerbeterBreda.nl.

Jouw organisatie op de Sociale Kaart?

Staat jouw maatschappelijke organisatie nog niet op de Sociale Kaart? Ga dan naar www.verbeterbreda.nl/sociale-kaart en meld jouw organisatie aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio