14.2 C
De Bilt

Gemeente Breda biedt meer ondersteuning om mensen met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk te helpen

Breda vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat is nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijkt de weg naar werk nog steeds lastig. Omdat het voor werkgevers vaak tot veel ingewikkelde administratie leidt én omdat het voor werknemers financieel onvoldoende aantrekkelijk is. Daar brengen we nu verandering in. Zo gaan we bijvoorbeeld meer maatwerk bieden bij de ondersteuning van werkzoekenden en de uitstroompremie verhogen van 750 naar 1000 euro.

Wethouder Marike de Nobel (inkomen): “Met deze maatregelen kunnen werkgevers en werknemers elkaar makkelijker vinden. We maken de stap naar werk voor een deel van onze inwoners makkelijker en beter. En werkgevers ondersteunen we, zodat het aantrekkelijker wordt om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Zo zorgen we ervoor dat mensen voor langere tijd aan het werk kunnen en werken echt loont.”

Ondersteuning werkgevers

Om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen gaan we werkgevers extra ondersteunen. Om een betere match te kunnen maken tussen kandidaat en werkgever kunnen we een ontwikkeltraject inzetten om de competenties van de deelnemer in kaart te brengen. Zo kan nog beter gekeken worden welke werkplek het passendst is. Daarnaast bieden we werkgevers een vergoeding aan voor een interne werkbegeleider. En is er samen met regiogemeenten gewerkt aan uniforme regelgeving, zodat werkgevers niet te maken krijgen met verschillende regels en afspraken van verschillende gemeente waar werknemers uit afkomstig zijn.

Ondersteuning werknemers

Voor de werknemers gaan er ook dingen veranderen waardoor het voor hen makkelijker en aantrekkelijker wordt om duurzaam aan de slag te gaan. Zo wordt de leeftijdsgrens van inwoners die gebruik kunnen maken van de uitstroompremie losgelaten en wordt deze verhoogd van 750 naar 1000 euro. Daarnaast zijn de reiskosten verhoogd naar 23 cent per km. En mensen kunnen meer begeleiding op de werkvloer krijgen om ervoor te zorgen dat ze niet alleen aan het werk gaan, maar ook blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio