15 C
De Bilt

Bredaille: Bredase Meelopers gaan voor een toptijd!

Voor het derde jaar op een rij organiseert gemeente Breda het vijf jaarlijks terugkerende Bredase hardloopevenementen de Bredaille. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met AV Sprint. Vanaf nu kan iedereen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor dé Bredase eremedaille. Om deze in november te mogen ontvangen, lopen ‘meelopers’ minstens drie van de vijf hardloopevenementen uit. Nieuw aan de ceremonie is de toevoeging van toptijden. Bovendien is er een extra verrassing voor iedereen die alle lopen uitrent.

Wethouder Eddie Förster (Sport): “Hardlopen wordt steeds populairder in en om Breda. Dat blijkt wel uit de komst van de Wings for Life World Run en de Bredase Marathon. En terecht, het is ook heerlijk om hard te lopen door onze mooie groene stad. Op naar weer een mooi hardloopseizoen. En dit jaar hopelijk nóg meer deelnemers aan de Bredaille. Zelf ga ik in ieder geval meedoen!”

Bredaille

De vijf hardloopevenementen die meetellen voor de Bredaille zijn de Haagse Beemdenloop, De Dorpsloop in Teteringen, De Tien van ’t Aogje, De 5 van Bavel en de Bredase Singelloop. Iedereen die zich nu aanmeldt en minimaal drie hardloopevenementen uitloopt, ontvangt in het najaar het hardloopevent. Vorig jaar kwamen maar liefst 461 hardlopers in aanmerking. Dat is ruim twee keer zoveel als het eerste jaar. De hardlopers kregen de Bredaille uitgereikt tijdens de Ceremonie in de Mezz.

Nieuw: toptijd en extra verrassing

Bij de loopwedstrijd gaat het vooral om het plezier, maar voor sommigen zeker ook om de prestatie die geleverd wordt. Dit jaar is er extra aandacht voor meelopers die een toptijd hebben gelopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erevermeldingen van toptijden tijdens de Bredaille Ceremonie. Bovendien is er een extra verrassing voor iedereen die alle lopen uitrent. De ceremonie vindt in november plaats.  

Aanmelden

Aanmelden voor de Bredaille kan vanaf nu online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio