9 C
De Bilt

Buiten iets veranderen? Voortaan één loket en één begeleider in Drimmelen

Wie van plan is te bouwen of te verbouwen, een in/uitrit wil aanleggen of iets anders wil veranderen buiten in de gemeente Drimmelen kan voortaan bij een vast gemeentelijk loket aankloppen. Hier neemt een vaste begeleider het plan onder zijn hoede. Hier krijg je snel antwoord op de vraag of een omgevingsvergunning nodig is en op andere vragen. Wie buiten iets wil veranderen, van een boom kappen tot een woonwijk aanleggen, kan mailen naar ikhebeenplan@drimmelen.nl of kijken op de webpagina www.drimmelen.nl/uw-planbegeleiders.

Omgevingswet voor plannen in buitenruimte

De hele begeleiding van plannen voor buiten is vanaf nu volledig ingericht in de geest van de Omgevingswet die op 1 januari 2024 van kracht wordt. Wethouder Tim Simons (Ruimtelijke Ordening): “Wie tot een week geleden een plan had, wist eigenlijk nooit echt bij wie in onze gemeente hij zich moest melden. Niet handig als je wil komen tot snelle besluiten en vooral: snel aan de slag kunnen! Door nu één loket met een vast persoon die je plan begeleidt te organiseren, weet je snel waar je aan toe bent en kun je hopelijk als inwoner of ondernemer snel aan de slag.”

Eén aanspreekpunt

De nieuwe werkwijze geldt voor elk plan in de zogeheten fysieke leefomgeving, zoals bouwplannen, bestemmingsplannen, verbouwingen, bedrijfsuitbreidingen en in- of uitritten. Wethouder Simons: Het makkelijkst gaat het via de website die we hiervoor volledig op hebben ingericht. Je komt met je plan, van klein tot groot, meteen terecht bij onze planbegeleiders.”

Die koppelen aan ieder plan een vergunningverlener, projectleider of planbegeleider van de gemeente. Zo heeft een initiatiefnemer tijdens het hele proces één aanspreekpunt.

Niet wachten

De invoering van de Omgevingswet is enkele keren uitgesteld. “We wilden niet wachten op eventueel nieuw uitstel, ook omdat we klaar willen staan als de wet wordt ingevoerd,” legt Tim Simons uit. ”Daarom gingen we hoe dan ook alvast werken in de geest van de wet. Op het moment dat onze website er klaar voor stond, besloot de Eerste Kamer voor invoering van de wet per 1 januari aanstaande. Wij zijn er nu klaar voor!” De Omgevingswet vervangt straks 26 wetten
op het gebied van ruimtelijke inrichting, gezondheid en milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio