14.4 C
De Bilt

Buurtfeest organiseren wordt makkelijker: alleen nog meldplicht

Breda Binnenkort wordt het makkelijker voor Bredanaars om een buurtfeest, buurtbraderie of tuinconcert te organiseren. Voor kleinschalige laagrisico-evenementen met minder dan 300 bezoekers  (zogeheten 0-evenementen) is vanaf het nieuwe jaar geen vergunning meer nodig. Organisatoren hoeven het evenement alleen nog te melden bij de gemeente. Ook de maximale duur van de evenementen wordt verlengd.

Direct na de pandemie heeft de gemeente ervaren dat soepele regels rond het organiseren van kleinschalige evenementen beviel. De positieve ervaringen van zowel de organisatoren als de vergunningsverleners zorgden ervoor dat deze versoepeling nu ook gaat gelden in de huidige situatie.

Minder administratieve werkzaamheden

Dankzij deze aanpassing in de regels vermindert de gemeente Breda de administratieve werkzaamheden voor organisatoren. Het aanvragen van de evenementenvergunning valt weg en het toetsingsproces wordt verkort. De gemeente werkt meer risico-gestuurd als het gaat om vergunningverlening: de focus ligt hierbij op evenementen met grote bezoekersaantallen en hogere risico’s rond veiligheid.

Meer mogelijkheden voor buurtfeest

Eerder was voor evenementen tot 150 bezoekers al geen vergunning nodig, dit is nu verruimd naar 300.  Organisatoren wordt nu alleen gevraagd een melding te maken van het buurtfeest, vier weken voor de start. Ook als de straat wordt afgesloten voor het evenement. Voorheen mocht een 0-evenement maar op één dag plaatsvinden (inclusief opbouw en afbraak). Dit is in de nieuwe regeling verruimd naar maximaal drie dagen, inclusief opbouw en afbraak.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio