9.6 C
De Bilt

Sociaal cultureel centrum De Bernardus gaat in februari open

Begin februari kunnen de verenigingen en clubs verhuizen van De Mayboom naar het nieuwe sociaal cultureel centrum De Bernardus in Made. Voor het sluitstuk van de verbouwing van de voormalige Bernarduskerk, de elektriciteitsvoorziening, is een oplossing gevonden waardoor de oplevering en ingebruikname begin februari door kunnen gaan. De toekomstige gebruikers hebben hier deze week bericht over ontvangen van gebouweigenaar BOEi, hoofdhuurder stichting De Bernardus en het college van B&W van de gemeente Drimmelen.

“Gebouw kan open!”

In september bleek dat de oplevering van De Bernardus in Made vertraging opliep. De reden hiervan was dat Enexis de benodigde stroomvoorziening niet kon leveren vanwege capaciteitsproblemen op het stroomnet. Wethouder Jürgen Vissers is blij: “We hebben met man en macht gezocht naar een passende oplossing voor het stroomvraagstuk. Dankzij de grote inzet van alle partijen is dit gelukt: het gebouw kan open! We kijken hier enorm naar uit en ik ben blij dat we dit nog vóór de kerst aan de vele betrokkenen kunnen laten weten”.

Kwaliteitsimpuls

De voormalige Bernarduskerk, ‘De Bernardus’, gaat ruimte bieden aan verenigingen, een consultatiebureau, kinderopvangorganisatie Kibeo, de bibliotheek Theek 5 en een theaterzaal. Het gebied rondom de kerk krijgt een kwaliteitsimpuls met 55 nieuwe woningen en het Gaymansplantsoen wordt opgeknapt. De Bernardus is het eerste project in dit gebied dat wordt opgeleverd.

Ook Theek 5 en Kibeo openen begin februari hun deuren in het gebouw. Tot aan hun verhuizing kunnen de verenigingen en clubs gebruik blijven maken van de Mayboom. De gebruikelijke carnavalsactiviteiten vinden in februari 2024 nog plaats in de Mayboom.

Feestelijke opening De Bernardus

Nu er duidelijkheid is over de ingebruikname van De Bernardus wordt ook de officiële feestelijke opening voorbereid. Deze vindt in principe plaats in maart 2024. Informatie hierover volgt zodra er meer bekend is hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio