14.4 C
De Bilt

Centrum voor Wonen in Oosterhout opent op 8 december

Inwoners kunnen in de Kerkstraat 19 in Oosterhout terecht bij Centrum voor Wonen met hun woonvragen. Zes organisaties op het snijvlak wonen, welzijn en zorg bundelen hun krachten in deze proef voor een jaar. Het Centrum voor Wonen wordt een laagdrempelige plek voor informatie, advies en begeleiding bij de mogelijkheden om vitaal, veilig, comfortabel en prettig zelfstandig te kunnen (blijven) wonen. Het centrum richt zich op (aanstaande) ouderen, maar ook op jonge inwoners die zelfstandig willen wonen.

Centrum voor Wonen

Grote gebeurtenissen en veranderingen in het leven kunnen vragen oproepen over de huidige en toekomstige woonsituatie. Bijvoorbeeld praktische of financiële vragen. Of vragen over zorg, ondersteuning, veiligheid of een fijne dagbesteding.Het doel van Centrum voor Wonen is om vroeg met inwoners in gesprek te komen over wat ervoor nodig is om prettig, veilig en vitaal zelfstandig te (blijven) wonen. Zes organisaties bundelen hun kennis en informatie op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën onder één dak. Zo kunnen zij bezoekers een compleet advies geven. Deze organisaties zijn:

  • woningcorporatie Thuisvester
  • welzijnsorganisatie Surplus Welzijn
  • Thebe wijkverpleging en wonen met zorg
  • Mijzo (fusieorganisatie van voorheen De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring)
  • Robbe Financiële Raadgevers/ Finenzo
  • gemeente Oosterhout.

‘Bewust en goed voorbereid de toekomst tegemoet’

Wethouder Clèmens Piena: ‘De komende jaren neemt het aantal ouderen in Oosterhout toe. Deze inwoners komen voor vragen te staan. Is het mogelijk om in mijn huis te blijven wonen? Kan ik mijn woning aanpassen of beter verhuizen? Mensen zijn van nature geneigd dit soort vragen voor zich uit te schuiven. Maar ook starters lopen tegen vragen aan. Wat kan ik me nog veroorloven als ik op mezelf ga? Wat moet ik allemaal regelen? We zijn blij dat inwoners het komende jaar terecht kunnen bij de partners in Centrum voor Wonen. We gaan in gesprek met inwoners om antwoord te krijgen op hun vragen. Zo gaan ze bewust en goed voorbereid hun toekomst tegemoet.’

Groeiend aantal ouderen

De gemeente Oosterhout krijgt de komende jaren te maken met een toename van het aantal ouderen. Naar verwachting zal de gemeente Oosterhout in 2025 ruim 57.000 inwoners tellen, waarvan ruim 11% 75-plussers. In 2030 stijgt het aantal 75-plussers tot ruim 13%. In dat jaar is bijna 40% van de gehele bevolking boven de 55 jaar en 25% boven de 65 jaar. Er is dus een grote groep die snel zal beginnen aan een volgende levensfase.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio