19.1 C
De Bilt

Dating app voor boerenbedrijven wint Markland Technasium Award 2021

Moerdijk – ‘ShedMatch’, een soort dating app voor boeren, maakt een match tussen bedrijf A en bedrijf B en samen worden ze bedrijf C. Het samengesteld bedrijf kan alle niet-duurzame zaken verkopen en met dat startkapitaal kan het bedrijf verder ontwikkeld worden. Ook voor eventuele lege stallen is een oplossing bedacht.

Bijzondere dating app

Met de app ‘ShedLiving’ kunnen stallen worden omgebouwd tot woningen met recycling van aanwezige faciliteiten. Zo kan bijvoorbeeld een melktank omgebouwd worden tot een boiler. Met deze innovatieve oplossingen waren afgelopen vrijdagmiddag Isa Martens, Tuan Marijnissen, Marjolein van Steenhoven en Bart Reuvers uit 6-vwo de trotse winnaars van de Markland Technasium Award 2021.

Technasium Award – Foto: Markland College Zevenbergen

Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan de leerlingen van het Technasium die de beste en meest toepasbare oplossing bedenken voor een vraagstuk van een opdrachtgever uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Zoals de bedachte dating app dus. Het Technasium is een afdeling op het Zevenbergse Markland College waar havo en vwo-leerlingen worden klaargestoomd voor de technische beroepen en vervolgopleidingen. Dit jaar vonden de presentaties van het Markland Technasium Award vanwege corona via de livestream plaats. Wetenschapsjournalist Rolf Hut gaf ook een wervende presentatie tijdens de middag.

Unaniem en lovend

Winnaars Isa, Tuan, Marjolein en Bart zijn wat dat betreft goed op weg. De jury, bestaande uit wethouder Danny Dingemans, Pim van der Ven en Anniek Vrolijk van bouwbedrijf Jos Vrolijk en Dimph Rubbens namens Energiek Moerdijk, was unaniem en lovend over hun meesterproef van de dating app. “Ze hebben een mooie combinatie gemaakt van een maatschappelijk relevant vraagstuk en techniek en het is ook gelijk toepasbaar”, aldus juryvoorzitter Danny Dingemans. De winnaars ontvangen naast de award ook een hoofdprijs. Zij gaan een bezoek brengen aan Aerospace Propulsion Products in Moerdijk en Space Expo in Noordwijk.

Bijzondere inzendingen

Andere bijzondere inzendingen in de competitie was onder andere een prototype van een plantenkas (goed voor de tweede prijs) en het ontwerp van een windtunnel voor schepen (derde prijs). 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio