6.3 C
De Bilt

Gemeente Drimmelen en het onderwijs gaan nog intensiever samenwerken

Vanuit de wens om nog intensiever samen te gaan werken hebben de gemeente Drimmelen en het onderwijsveld nieuwe samenwerkingsafspraken gemaakt. Dit om te zorgen dat kinderen en jongeren in Drimmelen sneller de juiste hulp krijgen en ook op de plek waar dat hoort. Of dit nu thuis is, in het onderwijs, in de zorg of bij andere partners.

Gezamenlijk de juiste dingen doen in Drimmelen

Tijdens het LEA-overleg (Lokale Educatieve Agenda) van september is de vernieuwde samenwerking geformaliseerd en ondertekend door de bestuurders van het onderwijs (Stichting de Waarden, Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen SKOD, Stichting Openbaar Onderwijs West-Brabant Obo WBR en het Dongemond College) en de gemeente. Wethouder Jürgen Vissers: “We willen met zijn allen het beste voor onze kinderen en daar gezamenlijk de juiste dingen voor doen. Met ouders, onderwijs en hulpverleners. De vernieuwde samenwerkingsafspraken sluiten mooi aan op de
gestelde doelen om daar voor te zorgen. Samen gaan we ervoor!”

Gestelde doelen

De doelstelling van de nieuwe samenwerkingsafspraken is dat na 2 jaar de scholen voldoende toegerust zijn om hulpvragen te normaliseren, er verduidelijking en gesprek is over de werkwijze tussen onderwijs en jeugdwet, en de scholen weten hoe zij de Meldcode Kindermishandeling moeten hanteren. Daarbij wordt ingezet op het versterken van een constructieve samenwerking tussen onderwijs, CJG en gemeenten (Drimmelen en Geertruidenberg).

Verbinding en samenwerking versterken

De gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg hebben eerder al gezamenlijk besloten om met de landelijke NPO-gelden (Nationaal Programma Onderwijs) het aantal jeugdprofessionals bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Drimmelen-Geertruidenberg tijdelijk uit te breiden. Deze extra inzet willen de gemeenten o.a. inzetten om de verbinding en samenwerking met het onderwijs te verstevigen, om de grenzen tussen Jeugdwet en Passend Onderwijs te verhelderen en de scholen op een aantal onderwerpen verder te coachen. Dit vroeg ook om nieuwe gesprekken en samenwerkingsafspraken met het onderwijsveld zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio