3.2 C
De Bilt

Drimmelen krijgt nieuw toeristisch informatiecentrum

In de haven van Drimmelen komt een nieuw toeristisch informatiecentrum. De vestiging komt in wat nu grand café De Sloep is, aan de ingang van de nieuwe jachthaven. Het is een samenwerking van Staasbosbeheer, Stichting Recreatief Drimmelen en de gemeente Drimmelen. Het informatiecentrum werkt voor de gehele gemeente. Het krijgt een VVV licentie en gaat nauw samenwerken met lokale ondernemers en regionale en landelijke toeristenorganisaties. Het toeristisch informatiecentrum opent dit voorjaar zijn deuren.

Handen ineengeslagen in Drimmelen

“Ik ben blij dat we de handen ineen hebben geslagen om onze toeristen en ook onze inwoners op een prettige manier van informatie te voorzien,” zegt wethouder Lieke Schuitmaker. “De activiteiten maken deel uit van een breder marketingplan voor toerisme en recreatie aan beide zijden van de Amer waarvoor het college in de afgelopen weken middelen beschikbaar stelde.”

Staatsbosbeheer

Daniël Bakker van Staatbosbeheer vult aan: “Het exploiteren van een informatiecentrum behoort niet tot de kerntaken van Staatsbosbeheer. We zijn blij dat in goede samenwerking met de gemeente Drimmelen en Recreatief Drimmelen, de informatiefunctie voor de bezoekers aan de Biesbosch behouden blijft. Vanaf deze plek zullen wij ons Biesbosch excursieprogramma organiseren en voorlichting geven.

Vrijwilligers

De vrijwilligers, die zich al jarenlang inzetten voor de Biesbosch, hebben positief gereageerd op de ontwikkeling van het nieuwe bezoekerscentrum. Zij zijn zeer belangrijk voor een gastvrije ontvangst van de mensen die de gemeente Drimmelen bezoeken, maar vooral hun kennis over de Biesbosch is van onschatbare waarde”, aldus Daniël Bakker.

Marketing

Vorig jaar omarmde de gemeenteraad de nieuwe ambities rond toerisme en vrije tijd. Die richten zich op een versterkte en meer gecoördineerde aanpak van de marketing en toeristische informatievoorziening. “Recreatief Drimmelen gaat hier een actieve rol in spelen,” vertelt Ton Zwinkels, voorzitter van de samenwerkende toeristisch-recreatieve bedrijven in de gemeente. “Wij zijn erg blij met de samenwerking en zien veel kansen om deze ambities te realiseren.”

Wethouder Schuitmaker: “Het informatiecentrum is hier een belangrijke spil in. Ik ben heel blij dat we nu met deze nieuwe ambities aan de slag kunnen. Dit is een eerste stap, we zorgen ervoor dat er snel volgende stappen worden gezet!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio