6 C
De Bilt

Drimmelen weer schoon dankzij 300 vrijwilligers

Drimmelen – In heel Nederland kwamen afgelopen zaterdag duizenden mensen, jong en oud, vrijwillig in actie voor een schonere buurt tijdens de ‘World Cleanup Day’. Ook in de gemeente Drimmelen. Ruim 300 deelnemers hebben de handen uit de mouwen gestoken en zwerfafval opgeruimd.

Afvalbingo in Drimmelen

Met gepaste afstand gingen veel mensen in kleinere groepen, gewapend met handschoenen, afvalgrijpers en afvalzakken op pad om zoveel mogelijk zwerfafval in Drimmelen op te ruimen. Onder de deelnemers waren 193 kinderen. Zij kregen een ‘afvalbingokaart’ met diverse zwerfvuil items om af te strepen.

Schoon en groen

Wethouder Jürgen Vissers was ook aanwezig. “Ik ben trots dat er weer honderden inwoners in onze gemeente hun omgeving schoon hebben gemaakt. Het is erg dat het nodig is, maar zo fijn dat ze dat doen. Dit jaar ben ik bij de buurtvereniging Wijngaerdstraat in Made geweest. Zij maken niet alleen hun wijk schoon, maar verzorgen ook (in overleg met de gemeente) het groen in de wijk. Fantastisch!, aldus Jürgen.

Volle zakken

Aan alle deelnemers stelde de gemeente opschoonmaterialen beschikbaar. De 75 volle zakken met zwerfafval zijn ook weer netjes afgevoerd. De gemeente is trots op de inzet van alle enthousiaste deelnemers!

Vaker zwerfafval opruimen?

Wilt u een eigen opschoonactie aanmelden of Zwerf-Afval-Pakker (ZAPper) worden? Kijk dan op https://drimmelen.nl/zappers voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio