10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Eerste Bredaille aan bijna 200 hardlopers uitgereikt  

Breda – In de zomer van 2022 is de Bredaille geïntroduceerd, een uniek aandenken voor lopers die meedoen aan ten minste drie Bredase hardloopevenementen. Tijdens de Ceremonie op dinsdag 22 november werd door wethouder Daan Quaars deze speciale medaille officieel uitgereikt.

Het aandenken is in het leven geroepen om meer bekendheid te genereren voor de hardloopevenementen in Breda. De campagne is een samenwerking tussen de gemeente Breda, atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, De Tien van ‘t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Foto: Thushara Verhoeven;

“Met de Bredaille wilden we mensen stimuleren om te bewegen en aan meerdere Bredase evenementen mee te doen. Ik vind het geweldig dat zoveel lopers deze uitdaging zijn aangegaan en drie of zelfs vier lopen hebben voltooid,” aldus Daan Quaars, wethouder sport van Breda. “Dat wilden we niet ongezien voorbij laten gaan. Daarom maakten we van de uitreiking een feestelijk moment, samen met alle betrokken organisaties.”

Frank Molkenboer, voorzitter van De 5 van Bavel, vult aan: “Ook wat ons betreft was de eerste editie van de Bredaille een succes. Het heeft niet alleen ons evenement, maar ook de lopen in Teteringen en Princenhage meer deelnemers opgeleverd. We doen daarom een volgende keer graag weer mee.”

uc?id=15CF0iPMe teiWfYTlSLhplpoE1HKGaLE
Foto: Thushara Verhoeven;

Bredaille Ceremonie

Alle enthousiastelingen die zich aanmeldden voor de Bredaille en bij minstens drie hardloopevenementen de finish bereikten, werden uitgenodigd voor de Ceremonie. In poppodium Mezz kregen zij onder het genot van een hapje en een drankje de allereerste Bredaille uitgereikt. Check de website voor meer informatie over het aandenken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio