9 C
De Bilt

Eerste Greenwheels-auto geplaatst in Zundert

Zundert, 29 juli 2022 – Inwoners van de gemeente Zundert kunnen vanaf nu ook wegrijden in een deelauto van Greenwheels. De bekende rode auto staat op het Oranjeplein geparkeerd en kan via de app worden gereserveerd. Greenwheels ondersteunt hiermee een groeiende behoefte aan deelvervoer in Zundert.

Deelmobiliteit

De gemeente is blij met deze nieuwe mogelijkheid van deelvervoer voor de inwoners. “Het aanbieden van deelmobiliteit is één van onze speerpunten uit het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan”, stelt wethouder R. Bogers. “Mensen die geen auto kunnen aanschaffen of weinig gebruikmaken van een auto, hebben met Greenwheels toch een auto tot hun beschikking. Ook draagt het delen van een auto bij aan het terugdringen van het autobezit. Daardoor kunnen we parkeerplaatsen in de openbare ruimte ook op een andere manier inrichten.”

Gebruik deelauto

Aan het Oranjeplein in Zundert staat een nieuwe compacte stadsauto van het type Volkswagen Up!. Mensen die gebruik willen maken van de deelauto, kunnen zich aanmelden bij Greenwheels via de website of de app. Afhankelijk van het verwachte gebruik, kan gekozen worden uit de opties Soms, Regelmatig of Vaak. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart.

Minder auto’s op straat

Met de uitbreiding in Zundert laat Greenwheels zien snel op de groeiende vraag te kunnen inspelen. Het autodeelbedrijf is blij met de vlucht in vraag naar deelvervoer, omdat deelauto’s een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in steden. Deze aanpak is succesvol: ongeveer 24 gebruikers delen samen één Greenwheels-auto en zorgen per geplaatste deelauto zo voor gemiddeld elf auto’s minder op straat. Dit blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng.*

Uitbreiden naar nieuwe gebieden voor Greenwheels

Het autodeelbedrijf, dat al bijna 27 jaar bestaat, blijft groeien. In 2021 werden 236 auto’s toegevoegd aan de landelijke vloot. Op dit moment rijden bijna 2400 Greenwheels-auto’s rond in Nederland. Greenwheels-directeur Andrew Berkhout is blij met het nieuwe aanbod in Zundert: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om steden leefbaarder te maken. Dat maken we waar door onze deelauto’s te plaatsen in nieuwe gebieden waar vraag is en Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur.

Tegelijkertijd werken we hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot. We verwachten dit jaar auto’s te vervangen voor elektrische modellen, zodat in 2025 het complete wagenpark is geëlektrificeerd. Onze ambities zijn groot. We denken graag mee met gemeenten over de mobiliteit van de toekomst.”

* Bron: Onderzoek Goudappel Coffeng december 2018. Hoe Greenwheels steden leefbaarder maakt, 001423.201812.R1.01

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio