5 C
De Bilt

Actie: Eet, drink en koop lokaal. Dat houdt Terheijden speciaal

Vrijdagochtend is de actie Eet, drink en koop lokaal Terheijden gestart. De eigenaar van de nieuwste winkel van Terheijden, Jip van Dijk van Nono’s Boetiek, kreeg als eerste ondernemer een raamsticker met het speciaal hiervoor ontwikkelde kooplokaallogo. Deze werd overhandigd door wethouder Lieke Schuitmaker samen met de Terheijdense ondernemer Kathleen van Gorp. De tekst van de kooplokaalcampagne luidt: Eet, drink en koop lokaal. Dat houdt Terheijden speciaal.

Waardering

Wethouder Schuitmaker zei bij de presentatie: “Het zijn onze lokale ondernemers die ervoor zorgen dat je gewoon in Terheijden je boodschappen kan doen, en straks weer lekker en gezellig uit eten kan als het weer mag. Met deze actie brengen we opnieuw onder de aandacht dat het voor onze ondernemers van groot belang is dat je wat je in je eigen buurt kúnt kopen je ook daadwerkelijk lokaal koopt.

Want alleen op die manier kunnen ze blijven bestaan. Hetzelfde geldt voor de horeca: eten en drinken doe je lokaal en eten en drinken bestellen doe je ook lokaal. Met de raamstickers vragen we hier aandacht voor en ondernemers laten hiermee ook hun waardering zien voor de klanten die dat doen.”

Made

In Made loopt sinds november vorige jaar al een dergelijk initiatief, naar een voorbeeld uit België. Wethouder Schuitmaker: “Heel tof dat ook Terheijden nu aanhaakt! En wie weet doen ook ondernemers uit onze andere dorpen dat: ze zijn van harte uitgenodigd.”

Coronatijd

“Nu, in deze coronatijd, hebben we gezien dat het helemaal belangrijk is om de lokale middenstand te
steunen, want de detailhandel en zeker ook de horeca hebben het zwaar, zegt Schuitmaker: “Al bijna
twee jaar treft de coronacrisis onze ondernemers. De gemeente probeert hierbij te ondersteunen waar
dat mogelijk is”. Na aftrap bij Nono’s Boetiek in de Marktstraat worden de raamstickers de komende
dagen uitgedeeld aan horeca en winkeliers het dorp. Terheijdense ondernemers die nog geen
raamsticker hebben, kunnen contact opnemen met teameconomie@drimmelen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio