-2.1 C
De Bilt

Energie besparen is populair in Breda, binnen één dag 2.500 tegoedbonnen verzilverd

Breda – Zo’n 2.500 inwoners uit Breda hebben, binnen één dag, gebruik gemaakt van een tegoedbon
om hun woning duurzamer te maken. Het ging om een bon van 45 euro, die online kon worden
verzilverd.

Tegoedbonnen verzilverd


De actie werd opgezet door Gemeente Breda in samenwerking met het energieloket Woonwijs Breda.
In totaal waren er 2.500 tegoedbonnen beschikbaar voor woningeigenaren. Maandag om 09.00 uur ging de webshop open en om 16.00 uur waren alle vouchers vergeven.

Energie besparen

Wethouder Greetje Bos is blij dat zoveel inwoners van Breda gehoor hebben gegeven aan de oproep. “Natuurlijk helpt een cadeaubon daarbij. Maar ik vertrouw erop dat dit als een aanmoediging werkt. Kleine maatregelen als tochtstrippen, ledlampen en waterbesparende douchekoppen zijn een goede eerste stap naar duurzamer wonen. En ik hoop natuurlijk dat mensen verder gaan kijken hoe ze hun wooncomfort kunnen vergroten en hun energierekening kunnen verlagen.

energi

Dat draagt bij aan de ambitie van gemeente Breda om de CO2-uitstoot terug te dringen”. “Dat de actie zó succesvol zou zijn, was buiten de verwachting. We moeten mensen nu helaas teleurstellen, want ‘op is op’; dat stond ook al op de website van Woonwijs Breda. Maar we hopen met een nieuwe subsidie van de rijksoverheid later dit jaar een nieuwe actie te doen en dan ook voor mensen met een huurwoning”, voegt de wethouder toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio