18 C
De Bilt

Etten-Leur maken we SAMEN: gemeente houdt burger- en ondernemerspeiling

Gemeente Etten-Leur vindt de input van inwoners en ondernemers belangrijk. Zowel inwoners als ondernemers ontvangen daarom deze week een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen voor de burgerpeiling of een ondernemerspeiling. Ook deze keer hopen we op veel input en een hoge respons. Beide peilingen worden door externe, onafhankelijke onderzoeksbureaus uitgevoerd.

Burgerpeiling Etten-Leur

Inwoners mogen aangeven of zij zich veilig voelen in hun buurt. Hoe wordt het groen in hun omgeving onderhouden? En waar lopen ze in hun dagelijks leven tegenaan? Als gemeente horen we graag hoe inwoners denken over hun buurt, de gemeente en zijn diensten. Is er hulp als dat nodig is? En betrekt de gemeente hen voldoende bij plannen? De mening van inwoners wordt dus gevraagd over thema’s als woon- en leefomgeving, relatie inwoner-gemeente, gemeentelijke dienstverlening, zorg en welzijn.

Voor de burgerpeiling worden via een brief 6000 inwoners in een steekproef uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen de vragen ook op papier beantwoorden. Ook de rest van de inwoners kan meedoen met de burgerpeiling en de vragenlijst invullen via: www.burgerpeiling-ettenleur.nl Reageren kan tot 25 juni 2023. De resultaten van de burgerpeiling worden in augustus 2023 bekend gemaakt. Kort daarna zullen zij ook in te zien zijn via de website www.waarstaatjegemeente.nl.

Ondernemerspeiling Etten-Leur

Gemeente Etten-Leur zet dit jaar voor de vierde keer op rij een ondernemerspeiling uit. Naar aanleiding van de vorige ondernemerspeilingen zijn we met ondernemers in gesprek gegaan en zijn er verschillende concrete zaken opgepakt, zoals het project Grote Oogst en Start2Grow. Ook hebben we met input van ondernemers, speciaal voor hen een social mediakanaal opgezet. Daarom hopen we ook deze keer op een hoge respons en goede input. Etten-Leurse ondernemers worden deze week via een uitnodigingskaart gevraagd mee te doen.

De gemeente vraagt naar wat ondernemers vinden van de dienstverlening en het ondernemersklimaat. Ook wordt gevraagd naar uiteenlopende onderwerpen, zoals de bedrijfsomgeving, de relatie met de gemeente, duurzaamheid en het economisch beleid. We zijn benieuwd naar hoe onze ondernemers onze inzet waarderen, maar ook waar we weer verder mee aan de slag kunnen en moeten. De vragenlijst kan tot en met vrijdag 23 juni worden ingevuld. Ondernemers kunnen de link www.etten-Leur.nl/ondernemerspeiling gebruiken. Begin september zijn de resultaten bekend en gaan we met de resultaten aan de slag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio