13.9 C
De Bilt

Gemeente Etten-Leur en scholen starten proef met ontbijtpakketten voor schoolkinderen

De gemeente Etten-Leur en drie scholen gaan via Stichting Nederlands Jeugd Ontbijt ontbijtpakketjes laten bezorgen aan kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen. Bij wijze van proef starten de partijen met het bereiken van 35 kwetsbare kinderen. Na een jaar wordt geëvalueerd of de aanpak goed werkt. Bij goede resultaten kan de aanpak worden doorgezet en eventueel uitgebreid.

Onderzoeken laten zien dat een goed ontbijt belangrijk is voor alle opgroeiende kinderen. Met een lege maag naar school gaat ten koste van de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. En bovendien remt het hun schoolprestaties. Wethouder René Verwijmeren: “Het is voor mij onacceptabel dat deze kinderen vaak door geldgebrek met een lege maag naar school gaan. We moeten er juist voor deze kinderen zijn. Ik ben blij dat wij dit initiatief samen met de betrokken partijen nemen. Samen bereiken we meer.”

Ook lokale supermarkt betrokken

Het Nederlands Jeugd Ontbijt werkt samen met vrijwilligers en de lokale supermarkt. Het is zowel bij de scholen als bij de gemeente niet bekend welke kinderen een ontbijt krijgen. “Deze laagdrempelige benadering maakt het voor ouders makkelijker om hier gebruik van te maken”, aldus de wethouder.

Etten-Leur wil voorlopen op landelijke plannen

De rijksoverheid kondigde eerder aan het schoolontbijt landelijk uit te gaan rollen. “Dat wachten we niet af”, zegt wethouder Verwijmeren. “Het is nu namelijk nog niet bekend of en zo ja wanneer scholen in Etten-Leur in aanmerking komen voor de landelijke uitrol. Daarnaast is de aanpak in Etten-Leur laagdrempeliger door de bezorging aan huis.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio