13.5 C
De Bilt

Explosief gevonden bij werkzaamheden Hazeldonkse Zandweg

Zevenbergen – Tijdens de werkzaamheden aan de Hazeldonkse Zandweg stuitte de aannemer vrijdagochtend 22 januari op een explosief. De werkzaamheden werden direct stilgelegd en de vindplaats en straat afgezet. Omwonenden zijn door aannemer KWS op de hoogte gebracht en op veilige afstand gehouden.

EOD ruimt explosief

Rond 13.15 uur was de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse. Het gevonden projectiel is zo’n 60 cm lang. Waarschijnlijk gaat het om een Engelse Brisantgranaat. Na korte tijd is de weg weer vrijgegeven. Medewerkers van de EOD namen het explosief mee. Op een afgeschermde plaats aan de Koekoeksedijk in Zevenbergen is het explosief ingegraven en veilig tot ontploffing gebracht.

Locatie niet op bommenkaart

Voor aanvang van het werk is de zogenaamde ‘bommenkaart’ bekeken. Zevenbergen is in de Tweede Wereldoorlog immers zwaar gebombardeerd. De plek van de werkzaamheden waar de bom is gevonden, kwam uit de kaart niet als verdachte locatie naar boven. In verband met de vondst wordt nu bekeken of vervolgonderzoek naar de aanwezigheid van eventuele andere explosieven nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio