18.7 C
De Bilt

Expositie Water Landt van start in Mauritshuis Willemstad

Op de herdenkingsdag van de Watersnoodramp van 1 februari 1953 opende wethouder Dingemans van gemeente Moerdijk de expositie Water Landt. Hij refereerde aan de verwoestingen door het wassende water en het leed dat daar op volgde. In de gemeente Moerdijk vielen vele slachtoffers en raakten veel gezinnen ontheemd. Hulp kwam snel op gang en bracht ons geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten.

Expositie Water Landt

De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert? De expositie is een initiatief van Waterpoort. Joost van Rijckevorsel van Fort Producties is producent. De expositie reist door het Waterpoort gebied en zal steeds 6 weken op locatie te zien en te beleven zijn. Kijk op Waterpoort voor de programmering.

Water Landt staat tot en met 15 maart in het Mauritshuis van Willemstad en is geopend van woensdag t/m vrijdag van 11-17 en zaterdag en zondag van 12-17 uur. U bent van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio