22.4 C
De Bilt

Fietsenstallingen met ruim 1.200 plaatsen bij NAC

De gemeente Breda plaatst vandaag (woensdag) twee semipermanente fietsenstallingen bij het Rat Verlegh stadion. In totaal kunnen hier ruim 1.200 fietsen gestald worden. NAC en de gemeente zorgen tijdens wedstrijden samen voor toezicht.

De behoefte aan fietsenstallingen bij het voetbalstadion is groot. Tijdens wedstrijden stonden fietsen vaak in het groen of blokkeerden ze uitgangen. In het bestuursakkoord is daarom opgenomen dat er meer fietsparkeerplekken moeten komen.

Veilig stallen

Dit najaar werd door het Parkeerbedrijf van de gemeente al een pop-up stalling bij het stadion gezet. Dat beviel zo goed dat er nu voor is gekozen om tot de zomerstop twee semipermanente stallingen bij het stadion te plaatsen.

Wethouder Jeroen Bruijns, Parkeren en NAC: “Supporters moeten op de fiets naar het stadion kunnen gaan. Je fiets veilig wegzetten hoort daar gewoon bij. We hebben daarom samen met NAC ons best gedaan om snel voor stallingen met toezicht te zorgen. Vrijdag is alles al klaar voor NAC – FC Den Bosch.”

Permanente plek fietsenstallingen

Bij de Stada-ingang komt de grootste stalling. Deze heeft plek voor ruim 800 fietsen. Als er geen wedstrijden zijn, kunnen er ook fietsen ingezet worden. Er is dan alleen geen toezicht. Tot de zomerstop wordt door het Parkeerbedrijf gekeken naar de juiste locatie en inrichting. Daarna krijgt deze stalling waarschijnlijk een vaste plek bij het Rath Verlegh stadion.

De tweede fietsenstalling wordt aan de andere kant van het stadion bij P3 gezet. Hier zijn ruim 400 plaatsen. De stalling is zo gemaakt dat hij makkelijk op- en afgebouwd kan worden. Hierdoor kan de parkeerplaats buiten de wedstrijden om voor auto’s gebruikt blijven worden. Voor het volgende seizoen wordt nog gekeken naar wat de beste (semi)permanente oplossing hiervoor is. Daarvoor wordt ook gebruik gemaakt van de ervaringen die nu worden opgedaan. 

Gratis

Gebruikmaken van de fietsenstallingen bij het stadion is gratis. Medewerkers van het Parkeerbedrijf scannen de fietsen. Het toezicht wordt samen met stewards van NAC gedaan.     

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio