9.9 C
De Bilt

Voorlopig ontwerp klaar voor fietsroute St. Ignatiusstraat – Robijnstraat – Mgr De Vetstraat 

Het voorlopig ontwerp voor de fietsroute langs de St. Ignatiusstraat, Robijnstraat en De Mgr. Vetstraat is klaar. Geïnteresseerden kunnen op het voorlopig ontwerp reageren via planbreda.nl.

Breda werkt aan een hoogwaardige fietsroute langs de St. Ignatiusstraat, Robijnstraat en Mgr. De Vetstraat. Het deel tussen de Wilhelminasingel en Brabantplein (richting Brabantplein) wordt tweerichtingfietspad. Daarvoor vervallen hier 26 parkeerplaatsen. Er komt een ruime wachtplek bij de bushalte ter hoogte van de BUas, waardoor studenten niet meer op het fietspad hoeven te wachten. De Robijnstraat en de Mgr. De Vetstraat worden fietsstraten en sluit straks aan op de fietsstraat Heusdenhoutsestraat.

Carla Kranenborg – Van Eerd, wethouder mobiliteit: ‘Met het nieuwe fietspad langs de St. Ignatiusstraat, Robijnstraat en de Mgr. De Vetstraat maken we de  veelgebruikte fietsroute tussen Breda en Tilburg veiliger, compleet en comfortabeler. Zo wordt fietsen een comfortabel alternatief en biedt het je meer mogelijkheden hoe je van a naar b wilt gaan.’

Dit stuk is onderdeel van de stedelijke en regionale route naar de oostkant van Breda, richting Rijen en Tilburg (F58 Breda – Tilburg). De gemeenten Breda, Oosterhout, Gilze / Rijen, Tilburg en de provincie Noord-Brabant werken samen aan de fietsroute F58. Afgelopen jaren zijn in de gemeente Breda de Tilburgseweg (2020), Heerbaan (2020) en de Heusdenhoutsestraat (2018) al aangepakt als onderdeel van de route.

Het ontwerp betekent concreet:

Mgr. De Vetstraat

Het verkeer op de Mgr. De Vetstraat rijdt harder dan de toegestane 30 km. De weg wordt smaller en ingericht als fietsstraat, zodat het verkeer wordt afgeremd. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Er komt een plateau op het kruispunt Gastakker om het verkeer af te remmen en in het midden een lichte verhoging. De fietstraat krijgt dezelfde uitstraling als de Heusdenhoutsestraat. Er komt meer groen langs de rijbaan.

Robijnstraat

De in- en uitgang van de parkeerterrein bij het winkelcentrum Brabantplein wordt verplaatst naar de Mgr. Leijtenstraat. De Robijnstraat krijgt deels een lichte verhoging in het midden van de rijbaan, net als bij de Mgr. De Vetstraat. De fietsroute sluit aan op het fietspad van de Beverweg.

St. Ignatiusstraat

Aan de zuidkant van de St. Ignatiusstraat komt een tweerichtingenfietspad. Daarvoor vervallen 26 parkeerplekken. De bushaltes zuid- en noordzijde van de Ignatiusstraat bij de BUas worden langer en krijgen meer comfort, beschutting en capaciteit.

Reageren

Het voorlopig ontwerp staat vanaf september op www.planbreda.nl. In september volgt een informatieavond voor belangstellenden en kan iedereen op het ontwerp reageren. Naar verwachting gaan de werkzaamheden eind 2024 beginnen.

Informatie

Heeft u andere vragen? Ga naar www.breda.nl of neem contact op via www.breda.nl/contact, WhatsApp (06) 46 66 26 66, Twitter @breda, Facebook Gemeente Breda of bel 14 076.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio