9 C
De Bilt

FIKS: Werken voor een ander levert resultaat op voor jezelf

Studeren is lastig in deze tijden. Veel jongeren zien het niet meer zitten. Ze missen contact, aanspraak én onderonsjes. Toch willen ze werken. Maar zonder werkervaring is dat verdomd lastig. Of misschien is studeren toch een optie, maar welke studie is dan vaak de vraag. FIKS helpt jongeren van “geen-idee-wat-ik-wil” naar “shit-dit-vind-ik-chill”. En tegelijkertijd doe je iets voor een ander.

Skills voor werken en studie

De eerste groep FIKSers is al een aantal maanden bezig met erachter komen wat ze willen, skills ontwikkelen en impact maken. Eind februari start een nieuwe groep en gaan samen aan de slag om shit te fiksen!
Geven is het nieuwe nemen FIKS is een half jaar vol inspiratie, trainingen, workshops én werken voor een ander. Want FIKS weet: werken voor een ander, dat levert resultaat op voor jezelf. Met actuele challenges van Bredase en Zundertse organisaties werken de deelnemers naar een iets mooiere wereld. Van meer diversiteit op de voetbaltribunes tot aan een duurzame broodzak voor alle bakkers in Nederland. FIKS helpt om echte impact te maken.

Skills verbeteren

Zelf ontwikkelen de jongeren ook nog eens de vaardigheden die van pas komen bij een vervolgopleiding of solliciteren. Win-win voor iedereen! Geen zorgen, bij FIKS doen we niet aan verslagen of hele dagen luisteren. Ze leren door het gewoon te doen. Fouten te maken. De neus vijf keer tegen een andere muur te stoten. En dan zichzelf weer op te pakken en door te gaan. Net zoals op een echte werkvloer.

Fiks je shit

Tel daar een portie goede coaching bij op, hier en daar een fikse workshop en voor ze het weten, weten ze wat ze willen. Want weten wat je wil, in een wereld vol aan bod en kansen – waarin je cool moet zijn en doen – is soms best wel ingewikkeld. Maar die shit is zo gefikst. Het programma, genaamd FIKS, helpt daar namelijk bij. FIKS is een samenwerking tussen de gemeenten Breda en Zundert, jongerenwerk, Surplus en Starters4Communities.

Interesse?

FIKS is voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Eind februari begint het volgende programma. Mocht je denken: dit is écht iets voor mij? En wil je meer weten? Dan kun je je aanmelden voor een van de onboarding sessies op 2 of 16 februari. Daar leer je FIKS goed kennen en worden alle ins en outs van het programma verteld. Ook leer je gelijk andere deelnemers kennen. Wel zo leuk! Ga naar www.ikwilfiks.nl/aanmelden/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio