27.9 C
De Bilt

Freeze krijgt vervolg: coronaproof activiteiten tijdens carnavalsvakantie

Oosterhout – De succesvolle eerste editie van Freeze tijdens de kerstvakantie krijgt een vervolg in de carnavalsvakantie. Oosterhoutse jongeren van 12 tot en met 17 jaar kunnen opnieuw meedoen aan verschillende coronaproof activiteiten.

Carnaval en Wie is de Mol?

Georganiseerd door de gemeente Oosterhout samen met verenigingen, organisaties en vrijwilligers. Jongeren kunnen bijvoorbeeld meedoen met Wie Is De Mol, carnaval vieren met de livestream van Kaais Walhalala of spieken in de keuken van Blendz Coffee.

Mooie samenwerking

De gemeente Oosterhout staat samen met verenigingen, organisaties en vrijwilligers aan de lat voor Freeze. Wethouder Robin van der Helm: “We kampen inmiddels bijna een jaar met het coronavirus. Het vraagt veel van ons allemaal. Dat geldt zeker voor de mensen die getroffen worden door het virus, hun naasten en de mensen in de zorg. Ook van jongeren wordt veel gevraagd.

Sociale contacten heel belangrijk

We weten dat juist voor hen sociale contacten belangrijk zijn en dat de maatregelen flink ingrijpen op hun dagelijks leven. Met Freeze bieden we jongeren verschillende leuke activiteiten. Iets wat hen helpt de naleving van de coronamaatregelen vol te houden en zo samen met alle Oosterhouters de coronacrisis te lijf te blijven gaan.”

Kersteditie zeer geslaagd

Voor de kerstvakantie tuigden gemeente, verenigingen, organisaties en vrijwilligers in ‘no time’ de eerste editie van Freeze op. Het werd een succes. In het korte tijdsbestek deden zo’n honderd jongeren mee aan zo’n dertig activiteiten van tien organisaties. Ze gingen bijvoorbeeld FAT-biken, handboogschieten of leerden een gave TikTok-video te maken.

Programma

Voor de carnavalseditie van Freeze staan ook weer mooie activiteiten op het programma. Denk aan Wie Is De Mol, carnaval vieren met de livestream van Kaais Walhalala, handboogschieten tijdens de Valentine Heartbreaking Challenge of spieken in de keuken van Blendz Coffee. Meer informatie over het programma staat op www.inoosterhout.nl. Daar kunnen jongeren zich ook aanmelden voor de activiteiten waaraan ze willen deelnemen.

Meedoen als aanbieder aan Freeze?

Heeft u een coronaproof activiteit voor jongeren in de carnavalsvakantie? U kunt nog steeds meedoen. Neem contact op met Nienke Heerius (Nienke@mooveoosterhout.nl) of Bibi Schuurs (b.schuurs@oosterhout.nl), of via telefoonnummer 14 0162.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio