1.5 C
De Bilt

Ook het gemeentelijke Sportbedrijf Oosterhout ontkomt niet aan stijging van de Sporttarieven

Net als iedereen heeft ook de gemeente Oosterhout te maken met hogere kosten. Zeker voor sportfaciliteiten zoals zwembaden zijn de kosten fors gestegen door de hogere energieprijzen. Ondanks dat de gemeente haar uiterste best doet om hun sporttarieven zo laag mogelijk te houden, ontkomen zij er niet aan om, net als de zwembaden in de directe omgeving, ook de tarieven in Oosterhout te verhogen, zo laat de gemeente weten.

Sport is belangrijk

Sport is belangrijk voor de inwoners en bezoekers. Oosterhout beschikt over diverse goede sportfaciliteiten. Maar door de hogere kosten staat de exploitatie wel onder druk. Door de stijgende energieprijzen moeten steeds meer openbare zwembaden de deuren sluiten. In Oosterhout hoeft dit gelukkig niet, zegt de gemeente. Zij hopen met een beperkte verhoging van de tarieven de prachtige voorziening voor Oosterhout te behouden. Uit onderzoek onder toeristen en inwoners blijkt dat de Warande als voorziening erg gewaardeerd wordt.

Beperkte verhoging is noodzakelijk

Met deze tariefstijging zijn de tarieven in de afgelopen jaren nog steeds minder gestegen dan de inflatie. Omdat er niet te ver in de toekomst gekeken kan worden, zal er in 2024 opnieuw bekeken worden of een extra prijsstijging noodzakelijk is om de kosten op te kunnen vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio