14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

GoodMood helpt Bredase studenten zich thuis te voelen in de stad

GoodMood Breda wil studenten gaan helpen hun weg te vinden. Het studentenleven in Breda is namelijk druk, gezellig en elke dag anders. Tenminste…als je weet waar je moet zijn. Om studenten te helpen hun draai te vinden in de gezelligste studentenstad van Brabant en zich er helemaal thuis te voelen, is er het gratis studentenprogramma GoodMood Breda. Het event is een initiatief van gemeente Breda, BUas, Avans Hogeschool, Curio en De Rooi Pannen. 

GoodMood

Twee weken lang, van maandag 7 tot en met vrijdag 18 november, kunnen hbo- en mbo-studenten gratis deelnemen aan GoodMood Breda. Door zich in te schrijven maken ze kennis met clubs en verenigingen, verbreden ze hun netwerk en leren ze de verborgen pareltjes van Breda kennen. Er zijn workshops, rondleidingen, etentjes, games, sportactiviteiten en bijzondere ontmoetingen: voor ieder wat wils dus. Alles om goede zin te krijgen: GoodMood! De website helpt ze bovendien op weg wanneer ze eens niet in een ‘good mood’ zijn door bruikbare tips en advies te geven.

Divers programma

Op www.goodmoodbreda.nl staat het volledige programma. Dagelijks zijn er activiteiten op het gebied van sport, groen & duurzaam, ontmoetingen, DIY, clubs & spel, verdieping of kunst & cultuur. De activiteiten zijn op bekende en minder bekende locaties. Zo stap je in de gloednieuwe ONSTAGE Experience in de wereld van dancefestivals, zijn er bij Pier15 skate-clinics, wordt er bij Bruut geboulderd, is er bij BRESS een Archery Attack, organiseert poppodium Phoenix live jamsessies, is er in Chassé een fantastische theatervoorstelling, zijn er bier en boeken in Nieuwe Veste en vaar je door singels in een bootje.

Bij BUas, Avans, De Rooi Pannen en Curio wordt er onder andere gekookt, gezongen, cocktails geshaket, stijladvies gegeven, games gespeeld. Het programma wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. Wethouder Arjen van Drunen (Onderwijs): “Breda is een bruisende studentenstad. Er zijn goede onderwijsinstellingen en heel veel leuke kroegen, verenigingen en clubs. Die kroegen weten de meeste studenten al snel te vinden. Maar we willen ook dat studenten kennis maken met alle andere bijzondere activiteiten en plekjes in de stad; van sport, cultuur en kunst tot muziek, dans en natuur. Leuke plekken waar studenten elkaar en andere Bredanaars ontmoeten. Zodat ze zich welkom en thuis voelen.”

Thuisgevoel

Een thuisgevoel is een belangrijke voorwaarde voor een inclusieve en gelijkwaardige studentengemeenschap. De kans om je talenten te ontplooien en daardoor je studie succesvol te doorlopen, vereist in de eerste plaats dat je je thuis, veilig en gewaardeerd voelt als student. De coronacrisis was voor veel studenten een bron van eenzaamheid. Door onderwijs op afstand en sluiting van het sociale leven was het moeilijk om verbinding te leggen met elkaar en met de stad. Landelijk onderzoek naar de mentale gezondheid van jongeren wees uit dat jongeren worstelen met de prestatiedruk, het excelleren en de maakbaarheid die onze samenleving kenmerkt.

GoodMood geeft een positieve impuls aan het fysieke en mentale welzijn van studenten in Breda. Je thuis voelen in je studentenstad, is je thuis voelen in de samenleving. Gemeente Breda en het onderwijs werken samen aan een aantrekkelijke studentenstad.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio